MOPAN Suceava

Agenția Națională de Presă AGERPRES aniversează luni, 27 martie, 128 de ani de la înființare. Prima agenție de presă din România, a transmis, încă din 27 martie 1889, cele mai importante știri privind România, în străinătate, și a difuzat, de asemenea, în țară, știri de peste granțe.

Un moment important în evoluția AGERPRES a fost rebrandingul, ce a avut loc în septembrie 2013, și care a introdus atât schimbarea identităţii vizuale, cât și un nou format ce a presupus dezvoltarea zonei multimedia, orientarea către mediul on-line.

AGERPRES a continuat să informeze prompt, corect și obiectiv și în anul 2016, diversificându-și totodată conținutul editorial. Astfel, au fost lansate, de-a lungul anului, noi fluxuri, cel în limba maghiară și cel dedicat alegerilor parlamentare, precum și o serie de proiecte editoriale, ca: România Colorată, ce prezintă cititorilor săi o Românie expresivă, bogată în imagini, adesea trecute cu vederea, într-un peisaj dominat de nonculori, 160 ani de rafinare, proiect desfășurat în parteneriat cu KMG Internațional, Tânăr de România, o campanie AGERPRES Video în care singurul „brand” este curajul.

AGERPRES deține o arhivă vastă de fotografie, ce cuprinde milioane de imagini realizate din 1927 până în prezent. Astfel, la 16 martie, ARHIVA FOTOGRAFICĂ a AGERPRES a fost evidențiată în cadrul unui eveniment special, la Palatul Parlamentului, la care au participat personalități ale lumii culturale și sportive din România și străinătate. Ulterior, au fost expuse imagini de arhivă în cadrul unor expoziții tematice, organizate în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), Muzeul Național Cotroceni sau Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca.

Tot în luna martie, AGERPRES a organizat conferința „Protecția jurnaliștilor și libertatea presei”, ce s-a desfășurat sub patru teme de discuții: „Protecția juridică a jurnaliștilor”, „Măsuri tehnologice de protecție a datelor”, „Drepturi de autor și etică”, „Teroare și manipulare prin media”. Printre invitați s-au numărat John J. Daniszewski – vicepreședinte al Associated Press, Clive Marshall – CEO al Press Association, Erik Nylen – secretar general al EANA, Ricardo Gutiérrez – secretar general al Federației Europene a Jurnaliștilor.

De asemenea, în august 2016, a fost prezentat, în cadrul România Film Festival de la Roma și documentarul video „România, drumul de la patimi la lumină”, o călătorie în imagini, în satele României în care tradiția și portul popular încă mai sunt păstrate.

La 5 octombrie 2016, Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a lansat fluxul de știri în limba maghiară, care se adresează publicaţiilor în limba maghiară din România și de peste hotare, instituţiilor publice, precum și vorbitorilor nativi ai acestei limbi din întreaga lume, care doresc să fie la curent cu cele mai importante știri ale zilei.

Un alt moment important în evoluția AGERPRES, a fost lansarea în premieră, la 30 noiembrie, la sediul ONU, a primului Facebook Messenger NewsBot din România, AGERPRES NewsBot, precum și a documentarului video „Tărâmul dintre ape”, un documentar despre Delta Dunării. La eveniment a fost prezentată și o parte din arhiva fotografică AGERPRES.

AGERPRES NewsBot este parte a proiectului AGERPRES Innovation Lab, o inițiativă a Agenției Naționale de Presă dedicată creării unui mediu de inovare, care vizează testarea și implementarea celor mai noi tehnici de producție şi distribuție media la nivel național și internațional.

Un alt documentar video de succes, „Descoperă România cu Peter Hurley”, realizat de redacția Video a AGERPRES, a fost proiectat atât la Cinema Muzeul Țăranului, cât și în cadrul Festivalului de Film Românesc din China, desfășurat la Beijing, Shanghai și Xi’an.

Filmul documentar „Descoperă România cu Peter Hurley” a fost primit cu entuziasm și la Festivalul Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț”, aflat la cea de-a XXVI-a ediție, care s-a desfășoară la Gura Humorului, în octombrie 2016.

Agenția Națională de Presă AGERPRES este afiliată Alianței Europene a Agențiilor de Presă

(EANA) şi este membră a Asociației Agențiilor de Presă din Balcani (ABNA-SE), cât și a Asociației Agențiilor Naționale de Presă din zona Mării Negre (BSANNA).

AGERPRES mulțumește cititorilor și partenerilor săi pentru încredere.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
PNL - Gheorghe Flutur
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava