MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, ia atitudine față de creșterea numărului sălilor de jocuri de noroc și a caselor de pariuri. Dumitru Mihalescul s-a declarat îngrijorat de faptul că atât în mediul urban, cât și cel rural, nu trece nici o săptămână în care să nu mai apară câte un local de pariuri sportive, rulete sau de jocuri automate de tipul păcănelelor.

„Evident că oricine îşi pune întrebarea legitimă dacă o astfel de afacere este şi profitabilă, atâta vreme cât unii agenţi economici au renunţat la covrigării, frizerii sau comerţ cu amănuntul, iar astăzi sunt patroni de mini-cazinouri. Aproape că nici nu mai există cârciumă care să nu aibă, alături de barman şi două-trei măsuţe, măcar un aparat în care românul să-şi piardă chenzina în speranţa că va da norocul peste el. Mai rămâne să ne trezim cu spaţii destinate păcănelelor sau pariurilor sportive chiar pe holurile şcolilor şi atunci imaginea ar fi completă”, a spus parlamentarul liberal. Dumitru Mihalescul a subliniat faptul că această revoltă a sa nu este legată de cei care fac bani din această activitate, pentru că legea le permite, și nici faţă de consumatorii care nu înţeleg că nu vor câştiga niciodată ceea ce au investit. „Revolta mea este legată de slaba reglementare pe care autorităţile guvernamentale au înţeles să o dea acestui domeniu”, a precizat Mihalescul. El a arătat că dacă în ultimi ani nu mai există promovare în mass-media pentru tutun şi alcool, „două vicii care macină societatea contemporană”, în momentul de față opinia publică este invadată de reclame la televiziune și radio, sau prin publicitatea stradală, cu mii şi costisitoare spoturi de promovare pentru jocurile de noroc.

”Cine le permite? Legea! De asemenea, chiar dacă în localurile cu jocuri de noroc este interzisă prezenţa minorilor, în mediul online, acolo unde s-a mutat mare parte din jocurile de noroc, nu există niciun fel de filtru, niciun fel de limitare pentru a opri copiii să participe activ la jocurile de noroc. Aşadar, liber la jocuri de noroc pentru copii”, a afirmat deputatul PNL de Suceava.

Dumitru Mihalescul a arătat că membrii actualului Guvernului cunosc această problemă, însă sunt dezinteresați de problemele reale ale societăţii românești. Mihalescul și-a exprimat speranța că Executivul va lua cât mai repede măsurile ce se impun și va reglementa strict acest domeniu, aşa cum se întâmplă deja în statele dezvoltate din Uniunea Europeană.

„Guvernul are la îndemână instrumentul reglementării rapide, asta dacă nu a consumat toată hârtia şi toată cerneala când a scris şi adoptat, la miez de noapte, ordonanţa 13. Dacă nu o va face, voi înţelege că este complicele unui asemenea sistem care macină sănătatea unei societăţi şi creează averi importante din exploatarea speranţelor oamenilor”, a declarat deputatul liberal.

Dumitru Mihalescul a spus nu se așteaptă la o minune din partea Guvernului, motiv pentru care a dat asigurări că dacă nu voi vedea nici o intenţie de schimbare legislativă, se angajează ca împreună cu parlamentarii PNL să elaboreze o legislaţie normală în acest domeniu, pentru protecția cetățenilor, și în special a copiilor, „de tentaţia de a crede că bunăstarea şi succesul în viaţă ţin de noroc şi nu de muncă”. ”O ţară în care afacerile care prosperă sunt cele legate de amanetarea bunurilor de valoare din casă şi de jucarea salariului la păcănele ne arată în modul cel mai clar că populaţia şi-a pierdut orice speranţă că lucrurile se îndreaptă în direcţia corectă”, a mai spus parlamentarul PNL de Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava