Concert pascal
MOPAN Suceava

150 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 13 participă în această perioadă la două școli de vară organizate de Asociația Edu-Max Suceava la Fălticeni și la Vulturești, în cadrul proiectului Learn to Understand, din programul Generația TehnoWorld. Coordonatoarea asociației, profesoara de matematică Elena-Manuela David, de la Colegiul Național <Petru Rareș>, a declarat, la Radio Top, că sînt derulate diverse activități la Școala Gimnazială nr.1 din Fălticeni și la Școala din Vulturești, unde copiii sunt împărțiți în șase și, respectiv trei grupe.

Profesoara a afirmat: „Avem activități de vacanță. În vacanță în primul rând ne recablăm, ne remotivăm pentru învățare, și în conceptul nostru de fiecare dată trebuie să ai acces la ceva nou, să înveți ceva nou, să te motiveze ceva ce ai făcut singur. De exemplu, copiii construiesc LEGO cu roboți. Ei lucrează în echipă, după o schemă. Nu e o creativitate chiar haotică. Apoi, copiii învață să fie responsabili, pentru că dacă au pierdut o piesă, dintr-un proiect dinamic, un robot care ar trebui să se miște devine o piesă statică cu care nu ai ce să faci. Avem și activități sportive”. Elena Manuela David a mai spus că școala de vară durează o săptămână și că la sfârșitul fiecărei zile copiii mănâncă împreună.

Profesoara a afirmat: „Avem un bufet unde aducem mâncare pentru copii, și văd că sunt din ce în ce mai atenți, mai ordonați, comunică în timp ce mănâncă, fiindcă una dintre ideile pe care le avem e să-i învățăm să socializeze în acest timp de pauză de la școală pe care-l petrec împreună, nu să vină pauza și iar să scoată device-ul și să se uie pe telefon să vadă ce s-a mai întâmplat”. La școala de vară susținută de compania TehnoWorld din zona Fălticeni a fost prezent și maestrul Mihai Pînzaru PIM, care a realizat portrete.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava