Concert pascal
MOPAN Suceava
  •  250  femei vor beneficia de calificare/ recalificare pentru a fi competitive pe piaţa muncii
  • 100 femei vor contribui dezvoltarea comunitatii şi la crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea de iniţiative antreprenoriale
  • 100 de reprezentanţi ai ONG-urilor si autorităţilor publice vor fi implicaţi in campania de promovare a egalităţii de sanse.

 Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 în parteneriat cu Asociaţia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL, Fundatia Crucea Alb Galbenă, SC Green Team Actual SRL şi Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău anunţă lansarea lansarea proiectului ” EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii”.

Incepând cu luna Mai 2014 timp de 16 luni proiectul va facilta accesul la instruire şi consultanţă de specialitate pentru 900 de femei care vor deveni competitive pe piaţa locurilor de munca, având şanse sporite de a accesa un loc de muncă mai bine remunerat sau de a avansa in carieră.

Vor beneficia de proiect femeile din judeţele Bucureşti, Ilfov, Bacău, Galaţi care sunt interesate de dezvoltarea carierei, reconversie profesională sau care îşi exprima intenţia de a initia activitati independente/afaceri. Va fi acordată prioritate femeilor provenind din grupuri vulnerabile, dubla discriminare fiind o problema gravă cu care se confruntă mare parte dintre femeile apartinând acestor grupuri. Beneficiarele proiectului vor dobandi atât cunostinţe teoretice, cât şi competenţe practice – peste 70% din tehnicile folosite la cursuri fiind exerciţii şi aplicaţii practice,  şi vor beneficia de consultanţă in vederea iniţierii unei activităţi independente/afaceri.

Activităţile vizate de proiect vor include:

–  Furnizarea de cursuri de calificare în ocupaţiile de lucrator social, ingrijitor batrani la domiciliu

Conferinţe de informare menite a promova modele şi poveşti de succes ale femeilor aflate in funcţii de conducere, exemple de bune practici privind egalitatea de gen şi de sanse, modele internaţionale privind aceasta problematică şi modalitati inovative de adresare, potenţiale surse de finanţare pentru cele care doresc să iniţieze/ dezvolte afaceri

Oferirea de consultantă pentru elaborarea şi implementarea planurilor de afaceri  şi pentru demararea  activităţilor independente/afacerilor.

  • Premierea celor mai bune 5 planuri de afaceri şi acordarea unui premiu de 10.000.lei (inclusiv impozitul de 16%) unui numar de 5 beneficiare.

Proiectul „EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii” este co-finanţat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni, Axa prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie DMI 6.3 ”Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”, are o durata de 16 luni , valoarea total eligibila a proiectului : 8.596.340.68 RON, din care valoarea eligibila a finantarii nerambursabile este de 8.333.292.66 RON.

Proiectul este implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Secor 6 in parteneriat cu Asociaţia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL, Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău, Fundaţia Crucea Alb Galbena, SC Green Team Actual SRL.

Pentru orice informaţii legate de proiect, ne puteţi contacta la e-mail office@4change.ro sau telefon 0746.607.031 persoană de contact Aurelia Grigore, Coordonator Comunicare şi Relatii Publice.

****

Notă pentru redactori:

Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Sector 6 este instituția publică, aflată în subordinea Consiliului Local Sector 6, înființată  la data de 01.03.2005 prin comasarea  serviciului public pentru protecția copilului şi a serviciului public de asistență socială ce funcționau la nivelul sectorului 6 al municipiului Bucureşti, conform prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 1434/2004.

Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Sector 6  realizează la nivelul sectorului 6 măsurile de asistență socială în domeniul protecției copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum şi a oricăror persoane aflate în nevoie.

Instituția are rolul de a asigura, la nivelul sectorului 6, aplicarea politicilor şi strategiilor guvernamentale de asistență socială în vederea prevenirii şi combaterii marginalizarii sociale şi a sărăciei.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava