Concert pascal
MOPAN Suceava

În ciuda tradiției care spune că Dragobetele e Ziua Îndrăgostiților la români, Valentine’s Day a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani. Cuplurile se pregătesc din timp, luând cadouri, făcând rezervări la restaurant sau planificând excursii, iar cei care și-au găsit sufletul pereche, se logodesc.

În tot acest peisaj, restaurantele sunt extrem de importante. Tot mai multe localuri depun eforturi înainte de Valentine’s Day, venind cu meniuri și oferte speciale, evenimente cu muzică live sau mici modificări în decor, pentru o atmosferă mai romantică.

Interesul crescut al românilor pentru această sărbătoare se reflectă și în evoluția cheltuielilor din luna februarie. Potrivit unui raport Mastercard Love Indexcheltuielile în restaurante cu ocazia Zilei Îndrăgostiților au crescut cu 774%, din 2011 până în 2020.

Am vrut să aflăm cum se raportează românii la Ziua Îndrăgostiților în 2024, ce preferințe au, cum se diferențiază femeile și bărbații, și care sunt așteptările fiecăruia cu această ocazie.

74% dintre români sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților, iar cei mai mulți (44%) o fac ieșind la restaurant

Luna februarie e „luna iubirii”. Acest lucru e demonstrat și de cei 74% dintre respondenții la sondaj care au spus că sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților. 33% dintre ei afirmă că celebrează dragostea doar pe 14 februarie, pe când mai bine de jumătate (54%) spun că le sărbătoresc pe amândouă – și Valentine’s Day, și Dragobete.

Pentru a marca ocazia specială, cei mai mulți se gândesc la… mâncare. 44% dintre respondenți aleg să iasă la restaurant, 46% preferă să gătească o cină romantică acasă, iar 7% își comandă de pe platformele de livrare la domiciliu. Asta arată că localurile din România au activitate în luna februarie, și că trebuie să se ridice la nivelul așteptărilor. Dar care localuri sunt în vizor?

Mai mulți bărbați decât femei aleg restaurantele de lux pentru Ziua Îndrăgostiților (41% vs 21%)

Pentru mai multe informații, poți vedea întregul studiu aici: https://bookingham.ro/insider/72-dintre-femei-considera-ca-o-cina-este-un-cadou-suficient-pentru-valentines-day-dar-barbatii-nu-sunt-de-acord/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava