Concert pascal
MOPAN Suceava

Peste 400.000 de români au accesat, în anul 2023, aplicația Află la ce fond de pensii ești!, disponibilă pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), și au identificat fondul de pensii Pilon II la care sunt participanți. Numărul acestora este dublu față de cel consemnat anul precedent.

Luând în calcul și persoanele care au accesat aplicația, dar nu au fost identificate în registrul participanților cu conturi de pensii administrate (circa 90.700), rezultă că numărul total al celor care au utilizat, anul trecut, Află la ce fond de pensii ești! depășește 490.000 de persoane.

În cei peste șapte ani de utilizare (2016 – 2023), aproape 1,1 milioane de persoane au accesat această aplicație, care a oferit consumatorilor din sistemul de pensii administrate privat – Pilonul II o soluție digitalizată, transparentă, sigură din punct de vedere al prelucrării datelor cu caracter personal, rapidă și extrem de simplu de utilizat chiar și de către cei care au minime cunoștințe în utilizarea internetului.

Numărul de utilizatori care au accesat Află la ce fond de pensii ești! a crescut exponențial în ultimii ani, mai ales de când a fost introdusă posibilitatea de a afla instant fondul de pensii la care ești participant, prin simpla introducere a numelui, a prenumelui și a Codului Numeric Personal. Astfel, dacă în anul 2020, aproape 52.500 de români au utilizat aplicația, în 2023, numărul acestora a ajuns la aproape 500.000 de consumatori unici.

În funcție de regiunile de dezvoltare ale României a fost constatat faptul că Regiunea Sud a consemnat cel mai mare număr al solicitărilor unice înregistrate în aplicația Află la ce fond de pensii ești! (17,32% din totalul solicitărilor unice înregistrate în 2023), în timp ce Regiunea Vest se află la polul opus, cu 9,04%.

ASF va continua în mod accelerat procesul de digitalizare a activității sale, pe parcursul anului 2024, pentru a veni cu și mai multe soluții în sprijinul consumatorilor de servicii financiare non-bancare, dar și în cel al entităților supravegheate.

Aplicația Află la ce fond de pensii ești! poate fi accesată aici.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava