Concert pascal
MOPAN Suceava

Joi, 28 martie,  a fost emis ordinul de începere a lucrărilor  pentru construcția rețelelor de apă și canalizare în comuna Marginea. Documentul a fost parafat între operatorul regional de apă și canalizare, ACET, beneficiarul lucării și asocierea de firme Sumec-lider de asociere,  Conbucovina și Loial Impex. Momentul s-a consumat la sediul Primăriei Marginea unde au fost prezenți primarul Gheorghe Lazăr, aparatul de specialitate, reprezentanții ACET, dirigintele de șantier, proiectantul, consultantul, reprezenanti ai firmelor asociate precum și vicepreședintele Consiliului Județean, Vasile Tofan.  Primarul Lazăr a declarat că investiția se ridică la aproape 44 de milioane de euro și se realizează cu fonduri europene atrase prin POIM. ”Este cea mai așteptată lucrare de către comunitatea din Marginea. Investiția se cifrează la 43,972  milioane de euro și este cea mai mare din programul POIM. În perioada următoare se va pune la dispoziție o suprafață pentru organizarea de șantier. Ne propunem să începem lucrările pe drumurile care nu sunt modernizate, pentru ca apoi primăria să le poată asfalta”, a spus Gheorghe Lazăr.

Rețeaua de distribuție a apei potabile va avea o lungime de 67,346 de metri iar rețeaua de canalizare o lungime de 60,402 metri. ”Se va realiza și racordarea tuturor utilizatorilor care se vor conecta la rețeaua de canalizare. Pe traseul conductelor vor fi necesare subtraversări de cursuri de apă și podețe pe o lungime totală de 178 de metri și supratraversări de cursuri de apă în lungime totală de 110 metri. Pe conductele de canalizare s-au prevăzut un numr de 1.303 cămine de vizitare și intersecție, de decantare, de liniștire  și de rupere de pantă”, a spus primarul.  S-a stabilit un număr de 10 stații de pompare a apelor menajere care pompează ape uzate în colectorul cel mai apropiat de unde curgerea apelor uzate este gravitațională.

Sistemul de alimentare cu apă de la Marginea constă în următoarele lucrări: front de captare-sursă subterană și conducte de legătură între foraje, aducțiune apă brută între fronturi de captare și gospodăria de apă, gospodărie de apă, stație de tratare, stație de clorinare, rezervoare de înmagazinare a apei potabile de 2X500 mc. Sistemul de alimentare cu apă se va realiza în comuna Marginea după cum urmează: frontul de captare se va amplasa în partea vestică a localității la ieșirea din localitate respectiv pe versantul drept al râului Sucevița, în aval de confluența cu pârâul Șoarecu pe partea dreaptă și cu pârâul Voivodeasa pe partea stângă la o cotă medie a terenului de 480 de metri.

A fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru rețelele de apă și canalizare la Marginea, investiție de 44 de milioane de euro. Primarul Lazăr: ”Este cea mai așteptată lucrare de către comunitatea din Marginea”, 4.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava