Concert pascal
MOPAN Suceava

Zilele Municipiului Rădăuți au început, astăzi, cu prezentarea grupurilor participante la Festivalul Internațional de Folclor „Arcanul”, eveniment care a avut loc în sala de ședințe a Bibliotecii municipale „Tudor Flondor”. La întâlnirea cu reprezentanții grupurilor folclorice au fost prezenți primarul din Rădăuți, Bogdan Loghin, viceprimarul Ciprian Țarevici, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, directorul SC Servicii Comunale SA, Adi Jecalo, precum și alți reprezentanți ai administrației locale. La Festivalul Arcanul participă grupuri folclorice din Serbia, Polonia, Ucraina, Turcia, Slovenia, Republica Moldova și România. În cuvântul său, primarul Bogdan Loghin, a ținut să le mulțumească tuturor pentru prezența la Zilele Municipiului și la Festivalul Arcanul. „În numele tuturor rădăuțenilor vă urez bun venit în orașul nostru. După doi ani de restricții din cauza situației pandemice este o bucurie să sărbătorim orașul Rădăuți și să participăm împreună la acest Festival Internațional Folcloric Arcanul. Nu este doar o sărbătoare românească, este sărbătoarea noastră comună, este vorba despre tradițiile noastre, rădăcinile noastre și valorile noastre culturale”, a spus Loghin.

Invitat să ia cuvântul, vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă, a spus că îl bucură faptul că poate fi prezent la evenimentele organizate la Rădăuți de zilele municipiului, care după doi ani de restricții din cauza pandemiei „revin într-o formulă deja consacrată”. „Îi felicit pe toți că au decis să fie prezenți în acest an la Rădăuți. Poate mulți se gândeau că având în vedere conflictul care este dincolo de frontieră vor fi unele rețineri. Dar faptul că dumneavoastră reprezentați folclorul țărilor din care veniți, tradițiile este un lucru extrem de important. Și să știți că aceste tradiții nu se vor opri nici din cauza pandemiei, nici a conflictului” a precizat Niculai Barbă, care i-a invitat pe oaspeții municipiului Rădăuți să se bucure din plin de natura, tradițiile și obiceiurile din Bucovina.

Reamintim că în perioada 1 – 3 iulie, municipiul Rădăuți va găzdui zilele orașului și cea de-a XXIX-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Arcanul”. La festival vor participa aproximativ 20 de ansambluri artistice din Serbia, Polonia, Ucraina, Turcia, Slovenia, Republica Moldova și România. Tot astăzi, 1 iulie, începând cu ora 11.00, doctorul în istorie Daniel Hrenciuc și-a lansat cărțile „Criza ucraineană” și „Maghiari în Bucovina”, la Biblioteca „Tudor Flondor”. În aceeași zi, se vor vernisa expoziția taberei de pictură „Traian Postolache” și o expoziție de cămăși tradiționale, va avea loc o paradă a cîntecului, dansului și portului popular și le va fi înmînată „Diploma de aur” cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Seara se va desfășura un spectacol folcloric, în care vor cînta și Adriana Bucevschi, Dana Dăncilă și Alexandru Dăncilă. Pe 2 iulie, sunt programate competiţii sportive, un spectacol de varietăţi și reprezentații ale ansamblurilor din străinătate venite la „Arcanul”. Pe scena special amenajată în piața centrală, de la ora 21.00 va evolua Sorin Costiuc Band, iar de la ora 21.45 trupa Voltaj. Începând cu ora 23.00 va fi un foc de artificii. Duminică, 3 iulie, de la ora 12.00 va avea loc o nouă paradă a cântecului, dansului și portului popular. La ora 14.00 va debuta festivitatea de închidere a Festivalului „Arcanul”, iar la ora 16.00 va începe un spectacol de muzică populară în care își vor da concursul Maria Iliuț, Călin Brăteanu și taraful, Elena Negru, Teodora Panaite, Diana Lungu și Ionela Popescu. În fine, începând cu ora 21.00 vor concerta trupa Density Grace, Mario Joy şi DJ Sava.

A început distracția de Zilele Rădăuțiului. Au fost trecute în revista trupele participante la Festivalul Internațional de Folclor Arcanul, 8.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava