Concert pascal
MOPAN Suceava

Peter O’Toole a murit sâmbătă, la spitalul Wellington din Londra, a anunțat purtătorul său de cuvânt, Steve Kenis. Actorul irlandez, faimos pentru rolurile din „Lawrence al Arabiei”, „Leul în iarnă” şi „Cascadorul” avea 81 de ani.

În iulie, anul trecut, Peter anunța că se retrage din activitate: ”A sosit momentul ca eu să mă retrag. Să mă îndepărtez de cinema și de scenă. Nu mai am inimă pentru a face asta: nu voi reveni. Viața mea profesională de actor – de pe scenă și de pe ecran – mi-a adus sprijinul publicului, împlinire emoțională și confort material. M-a adus aproape de oameni minunați, de prieteni buni alături de care am trecut prin bune și rele. Totuși, cred că fiecare trebuie să decidă el însuși când este vremea să se retragă. Din acest motiv îmi iau adio de la meserie, cu ochii uscați și cu o gratitudine profundă.”, a spus atunci starul irlandez, potrivit sursei citate.

Peter O’Toole s-a născut în Irlanda în 1932, dar a trăit la Londra. A jucat în peste 80 de filme și a fost nominalizat de opt ori la Oscar în cariera sa de 58 de ani, dar nu a câștigat niciodată mult-râvnitul premiu. În schimb, actorul irlandez a câștigat patru Globuri de Aur, un premiu BAFTA, un premiu Emmy și a primit, în 2003, din partea Academiei de film americane Oscarul onorific pentru întreaga carieră.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete

ShowbizSpy
Showbiz Spy is the most exciting, star-spangled, up-to-date blog on the net when it comes to all things celeb. We know what they don’t want you to know. And we’re not afraid to tell you all about it.

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava