Concert pascal
MOPAN Suceava

România a făcut progrese importante pe linia dezvoltării în cei 10 ani de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene iar schimbările aduse comunităților locale și regionale odată cu aderarea la UE au fost extrem de benefice. Declarația a fost făcută de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, în contextul în care marți, 9 mai, se sărbătorește Ziua Europei- 10 ani de la integrarea României în Uniunea Europeană. ”Ziua de 9 mai nu este doar ziua în care s-a născut proiectul european este și o zi a voinței de solidaritate, ziua unei Europe unite care s-a consolidat de-a lungul timpului ca o unitate în diversitate”, a spus Flutur.

În acest context șeful administrației județene apreciază că rolul politicienilor și a celor din administrația publică este ca pe lângă structurile Uniunii Europene să implementeze proiecte prin care să se dezvolte fiecare comunitate subliniind că dacă e să existe o urgență aceea ar fi accelerarea absorbției fondurilor europene și eliminarea decalajelor între regiuni.

”Consider ca prioritate proiectele referitoare la prevenirea inundațiilor, proiectele pentru școli în vederea obținerii autorizațiilor ISU și sanitare, crearea de submăsuri noi în cadrul programelor existente, domenii pentru care sunt foarte multe solicitări. Amintesc aici de infrastructura de turism, clădirile de patrimoniu, Programul Operațional Comun România-Ucraina, identificarea de soluții pentru finanțarea orașelor mici, monoindustriale cu bani europeni, și finalizarea ghidurilor solicitantului”, a explicat Flutur.

El așteaptă ca Guvernul să urgenteze proiectul de cadastrare a României, altfel existând riscul ca fermierii să nu-și mai poată primi subvențiile. Gheorghe Flutur a mai spus că este necesară inițierea unor discuții între Guvern și beneficiarii fondurilor europene pentru a identifica soluțiile de eliminare a blocajelor în absorbția fondurilor europene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava