MOPAN Suceava

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Sectorul Agro-silvic bisericesc, în colaborare cu Ocolul Silvic Bisericesc Ilișești și Asociația Tinerilor Ortodocși din Suceava au organizat vineri, 29 martie 2024, o acțiune de împădurire în cadrul evenimentului „Luna pădurii”.

La acțiune au participat tineri voluntari, membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni. Aceștia au avut ocazia de a învăța de la personalul silvic care sunt etapele de pregătire ale împăduririi, precum și stadiile de dezvoltare ale unei păduri, de la stadiul de puiet la stadiul de masiv. De asemenea, ca activitate principală în cadrul acestei acțiuni, tinerii, împreună cu silvicultorii, au plantat puieți de molid și larice.

Acțiunea a avut loc în fondul forestier aflat în proprietatea unităților de cult din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și administrat prin Ocolul Silvic Bisericesc Ilișești.

Aceasta activitate de educație și formare a conștiinței forestiere trebuie să facă parte din parcursul educațional al oricărui tânăr, astfel facilitând înțelegerea unor aspecte esențiale precum ciclul de viață al pădurii, care sunt lucrările necesare pentru o bună gestionare a pădurilor, precum și care sunt funcțiile pădurii.

România are cele mai frumoase păduri din Europa, iar efortul de a le păstra curate trebuie să fie o continuă împreună lucrare.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava