MOPAN Suceava

Agenția Națională pentru Ocuparea Forțelor de Muncă a organizat în perioada 22-24 iunie a.c. o întâlnire la nivel național cu responsabilii în comunicare din cele 42 de agenții locale, pentru a dezbate, discuta, deprinde și implementa noi instrumente de comunicare în lucrul cu seniorii. Evenimentul s-a desfășurat la Sibiu și a avut ca principal scop încurajarea și promovarea îmbătrânirii active, fiind organizat în cadrul proiectului ”Fii activ la orice vârstă!”.

În contextul actual, în care forța de muncă din România este în scădere, iar retragerea prematură de pe piața muncii atinge încă valori îngrijorătoare, Agenția Națională pentru Ocuparea Forțelor de Muncă a demarat un proiect de încurajare și promovare a îmbătrânirii active atât în rândul angajatorilor, cât și al seniorilor neocupați în vârstă de peste 55 de ani.

Ca parte importantă din acest proiect, evenimentul de la Sibiu a oferit reprezentanților SPO posibilitatea de a accesa instrumente noi care să îi ajute în demersurile ulterioare de comunicare și lucru cu seriorii. În cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele cercetărilor calitative și cantitative desfășurate în proiect, care au pus în evidență interesul destul de crescut al seniorilor pentru integrarea/reintegrarea lor pe piața muncii, precum și detaliile din spatele dezvoltării campaniei de comunicare, strategiile de social media și modalitatea și scopul pentru care au fost dezvoltate o serie de instrumente ce vor fi disponibile efectiv pentru lucrul cu seniorii începând din această toamnă.

În contextul unei implicări reduse a seniorilor pe piaţa muncii, preocuparea pentru încurajarea îmbătrânirii active devine o prioritate. Agenția Națională Pentru Ocuparea Forței de Muncă implementează și derulează proiectul ”Fii activ la orice vârsta!” în parteneriat cu două companii naţionale din domeniul comunicării şi PR, respectiv SC Rusu & Borţun Consultanţă SRL şi SC SYSTEM & NETWORK SOLUTION SRL, urmărind conştientizarea și sensibilizarea opiniei publice din România cu privire la efectele pozitive pe care le are îmbătrânirea activă pe piaţa muncii, pe de o parte asupra individului (rol activ în societate, ceea ce determină bunăstare fizică şi psihică, respect de sine, independenţă etc.), şi pe de altă parte asupra societăţii (creştere economică, sporirea calității vieții prin integrarea socială a unui grup relativ pasiv și marginalizat etc.).

„Fii activ la orice vârstă!” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, axa prioritară 4, „Modernizarea Serviciului Public de Ocupare”.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava