Concert pascal
MOPAN Suceava

Devenită o tradiţie în activitatea poliţiştilor suceveni dar şi în viaţa comunităţii , „Săptămâna  Prevenirii Criminalităţii” şi-a propus și în acest an desfăşurarea de acţiuni tangente domeniilor prioritare, problematica plecărilor voluntare a minorilor dar și a disparițiilor de minori fiind abordată în mod distinct prinj prisma riscurilor deosebite prezentat de acest fenomen.

Starea unei societăţi se reflectă în ceea ce face pentru tinerii săi, pentru generaţiile ce vor urma. O societate modernă nu poate să se împace cu ideea că un copil a dispărut, nu poate să evidenţieze acest lucru doar în statistici sumbre. Este datoria noastră, a tuturor să nu abandonăm niciodată această luptă şi să depunem toate eforturile pentru limitarea acestor situaţii.

Problematica dispariţiilor de persoane, în general, şi a dispariţiilor de minori în special reprezintă un domeniu aparte şi necesită o abordare profesionistă implicând, totodată, canalizarea     unor activităţi preventive specifice.

Dispariţiile de minori au, de regulă, un parcurs evolutiv paralel cu sfera infracţionalului, însă impactul social produs de aceste evenimente este dublat de situaţia de risc la care se expune minorul dispărut şi starea de panică produsă în familie şi comunitate.

În data de 25 Mai, la nivel mondial a fost marcată Ziua Internaţională a Copilului Dispărut și exploatat sexual, iar polițiștii suceveni împreună cu voluntarii Salvați Copiii România si-au aliniat eforturile de informare și conștientizare asupra acestui fenomen extrem de grav prin lansarea la nivel județean a Campaniei Naționale ”Plecatul de acasă nu e o soluție”.

Campania ”Plecatul de acasă nu e o soluție” inițiată de către Poliția Română, Asociația Telefonul Copilului cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite al Americii în România își propune creșterea nivelului de conștientizare cu privire la fenomenul disparițiilor voluntare ale minorilor și la efectele negative ale acestei forme de dispariție.

În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie  2022, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au fost căutați 223 de minori și depistați 226 (unele cazuri fiind sesizate anterior și soluționate în perioada de referință). Din totalul acestora, majoritatea (99%) au fost plecări voluntare de acasă sau din centrele de ocrotire.

Prevenirea victimizării minorilor constituie o prioritate națională a Poliției Române. Disparițiile de minori sunt tratate cu celeritate, având în vedere că plecarea unui copil din mediul familial sau din centrele de protecție poate crește riscul de victimizare a acestuia.

Nu uitați: un om prevenit este un om salvat!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava