MOPAN Suceava

Comunicat de presă: Orașul Siret organizează în perioada 15-19 aprilie 2015 cea de-a 40-a Adunare Generală Douzelage în cadrul proiectului „Anul European al Dezvoltării Durabile în Douzelage” finanțat de programul „Europe for Citizen”. Acest proiect a obținut o finanțare totală de 107.500 euro, din care 45.000 de euro revin orașului Siret pentru organizarea celei de-a 40-a Adunări Generale Douzelage, iar 62.500 de euro revin altor 5 orașe care vor organiza o serie de activități pregătitoare.

Douzelage este o asociație de orașe înfrățite înființată în anul 1991 în Granville, Franța. La înființare, asociatia număra 12 membri. În prezent, asociația numără 27 de orașe provenind din 27 de țări europene, find acceptat doar un oraș din fiecare țară.

România este reprezentată de orașul Siret, care a aderat la această asociație în anul 2010. Această asociație este unică în Europa și este recomandată de instituțiile europene ca model de înfrățire între orașe.

Asociatia Douzelage organizează în fiecare an o adunare generală la care participă toate orașele afiliate. Acest eveniment este organizat prin rotație de fiecare dintre orașele asociate. În anul 2013 acest eveniment a avut loc în Bellagio, Italia, în anul 2014 a avut loc în Sigulda , Letonia, iar în anul 2015 va fi organizat în Siret, România, marcându-se astfel cea de-a 40-a Adunare Generală.

Programul Adunării Generale Douzelage – Siret 2015 va cuprinde următoarele activități finanțate prin proiect:
•    Bucovina Study Tour – vizită de studiu la mănăstiri din Bucovina și alte obiective care constituie exemple de bună practică în domeniul dezvoltării durabile;
•    1 atelier de lucru pentru elevi și 1 atelier de lucru pentru profesori;
•    1 concurs pentru elevi și 1 concurs pentru profesori. Tema concursului : Europarlamentar pentru o zi – politici în domeniul dezvoltării durabile;
•    Expozitie de fotografii pe tema dezvoltării durabile.

Activitățile vor avea ca temă „Anul european pentru dezvoltare – 2015 „. Subiectul central fiind dezvoltarea durabilă la nivel local și modalitatea de implicare a cetățenilor în protejarea și conservarea valorilor locale. Adunarea Generala Douzelage va fi organizata pe trei sectiuni : administrație publică, educație și tineret.

Despre acest proiect, primarul orașului Siret, domnul Adrian Popoiu a declarat: “Acest proiect urmărește, în primul rând, să atragă atenția asupra nevoii de a proteja resursele naturale și culturale ale Europei pentru generațiile viitoare. Orașele implicate în proiect vor fi invitate să prezinte modele de bune practici în domeniul dezvoltării durabile, urmând ca la final toate acestea să fie incluse într-un Ghid Douzelage pentru dezvoltare durabilă care va fi pus la dispoziția tuturor orașelor partenere și va fi transmis și Parlamentului European. În același timp, dorim să transmitem o imagine pozitivă a orașului nostru la nivel national și internațional. Siretul este o localitate din categoria orașelor mici si nu generează evenimente de anvergură care să-l promoveze opiniei publice. Organizarea unui eveniment internațional de mare amploare poate contribui semnificativ la transmiterea unei imagini pozitive a orașului nostru, în mediul cultural, economic, precum și în spațiul comunicațional European. Prin aceasta, dorim să promovăm România, în general, și Bucovina, în special. Delegații care vor participa la Adunarea Generală Douzelage din 2015 vor avea posibilitatea să cunoască frumusețile Bucovinei, să cunoască oamenii din Bucovina, ceea ce va contribui la îmbunătățirea imaginii României în Europa.”

La aceste activități vor participa 117 persoane din tot atâtea țări ale Uniunii Europene. Printre cei prezenți se vor număra, cu siguranță, și reprezentanți ai mass-media din țările invitate care vor relata despre acest eveniment unic atât prin complexitate, cât și prin originalitatea și diversitatea tematicilor abordate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava