Concert pascal
MOPAN Suceava

120 de delegaţi din 21 de oraşe europene vor fi prezenţi în perioada 15 – 19 aprilie a.c. în oraşul Siret la a 40-a adunare generală a Asociaţiei de oraşe înfrăţite din Europa „Douzelage”. Primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, a declarat că evenimentul reprezintă unul dintre cele mai bune ocazii pentru promovarea judeţului Suceava, dar şi a României la nivelul Europei. La lucrările adunării generale a Asociaţiei „Douzelage”, fiecare oraş participant va fi reprezentat de primar sau viceprimar, iar 30% din numărul delegaţilor vor fi tineri.

Adrian Popoiu a mai spus că lucrările adunării generale sunt structurate pe trei secţiuni – administraţie publică, educaţie şi tineret. Între conferinţe, delegaţii celor 21 de ţări europene vor avea posibilitatea să ia contact cu arta tradiţională şi bucătăria românească. Astfel, pentru participanţii la acest eveniment vor fi organizate excursii la mănăstirile din zona Rădăuţi – Gura Humorului, şi vor avea posibilitatea să-i cunoască pe localnici la ei acasă. „Deplasările permanente îi vor ajuta pe oaspeţii noştri să vadă o bună parte a Bucovinei. Aceştia vor avea ocazia să descopere foarte multe lucruri şi locuri pentru care ţara noastră merită să fie vizitată şi respectată”, a declarat primarul de Siret.

Pentru acest eveniment, Guvernul României a alocat Siretului o sumă de un milion de lei (10 miliarde de lei vechi), Adrian Popoiu precizând că fondurile au fost folosite pentru lucrări de reabilitare a zonei centrale a oraşului. Popoiu a mai spus că la aceşti bani se adaugă o sumă de 200.000 de lei pe care Primăria i-a alocat de la bugetul local. Banii au fost folosiţi pentru asfaltarea străzii Castanilor, pentru pavarea cu piatră cubică a străzii Bogdan Voda, precum şi pentru pavarea trotuarelor de pe străzile Alexandru cel Bun, 9 Mai, Bogdan Voda, Castanilor, (din centrul oraşului şi până la Biserica Romano-Catolica), parţial pe str. 28 noiembrie, 1 Mai (de la bibliotecă până la intrarea în cartierul Vest), aleile de acces către Primărie şi Casa de Cultura. Adrian Popoiu a adăugat că tot din banii de la bugetul local au fost achiziţionaţi arbuşti ornamentali pentru zona centrală a oraşului şi s-a început înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu noi corpuri de iluminat economice cu LED-uri.

Uniunea Europeana a finanţat cu suma de 107.500 euro proiectul „Anul European al Dezvoltării Durabile în Douzelage”. Finanţarea acoperă costurile organizării adunării generale de la Siret şi a încă cinci conferinţe regionale. Oraşul Siret este lider al acestui proiect.

Reprezentanţii a 21 de oraşe europene vor fi prezenţi la Siret la adunarea generală a Asociaţiei „Douzelage”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava