La finele săptămânii trecute sala de atletism a Clubului Sportiv Municipal Suceava, de la stadionul Areni a fost gazda ediţiei 2018 a Cupei „Moş Crăciun” la atletism, o competiţie rezervată sportivilor legitimaţi şi nelegitimaţi din judeţul Suceava, la care au fost prezenţi peste 130 de copii şi juniori. Cupa „Moş Crăciun” a fost organizată de Asociaţia Judeţeană de Atletism Suceava, în parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal Suceava şi Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Suceava, sponsor fiind firma Decathlon Suceava. Concursul a avut mai multe probe, atât la fete, cât şi la băieţi, printre care 60 de metri la copii I, fete şi băieţi, 50 de metri, la copii II, III şi Prichindei, fete şi băieţi, pentasalt (5 paşi, două încercări) pentru copii I, fete şi băieţi, juniori I, II şi III şi copii 1 – probele de 800 şi 1500 de metri fete şi băieţi, proba de 200 m rezervată copiilor II şi III, ştafetă Open 4x200m, fete şi băieţi.

La cea mai mică dintre categoriile de vârstă, Prichindei, unde s-a alergat în proba de 50 de metri, la fete a câştigat Veronica Polocoşer, iar la băieţi, Ioan Botezatu. La copii III, la 50 de metri, Alessia Pintrijel şi Sebastian Petrea au ocupat locul I, iar la 200 de metri s-a impus tot Alesia Pintrijel, iar la băieţi, Sebastian Beclea. La copii II, 50 de metri, locul I – Judith Pnaggennarsch şi Alex Hiliuţă, iar la 200 de metri – Denisa Kore şi Alexandru Hiliuţă. La copii I – 60 de metri, Ecaterina Hiliuţă şi Denis Tiguleanu, la pentasalt, Bianca Costiuc şi David Lache, iar la 800 de metri, Irina Ilaşcu şi Cosmin Hriţcu. La juniori III, Cosmina Boiciuc şi Emanuel Cozmici au câştigat la 60 de metri, Beatrice Tocariu şi Robert Kore la 800 de metri, iar la 1500 de metri, Claudia Ghiuţă şi Valentin Ilucă. La juniori II, Isabela Apetri a câştigat la 60 de metri şi Negara Berar la 800 de metri, în timp ce la juniori I, Matei Ionescu a câştigat la 60 de metri, Corina Murariu şi Florin Pitic, la 800 de metri, iar Andrei Zubaş, la 1500 de metri. La ştafetă Open 4×200 de metri, Liceul cu Program Sportiv a câştigat şi la băieţi şi la fete prin echipele formate din Cosmina Boiciuc, Alexandra Agache, Claudia Ghiuţă şi Andreea Masichevici, respectiv Matei Ionescu, Andrei Zubaş, Florin Pitic şi Florin Drehuţă.

„Cupa <Moş Crăciun> a fost un concurs bun de verificare a nivelului de pregătire al sportivilor, dar şi un bun prilej de selecţie, mai ales la nivelul copiilor. Proba de pentasalt a avut priză la copii, fiind una în care am putut să vedem calităţile motrice ale copiilor. Pe viitor ne dorim să introducem şi aruncarea mingii medicinale de la piept, probe în care nu trebuie un bagaj tehnic mare şi care ne ajută la selectarea copiilor cu calităţi. În plus, acest concurs a fost organizat şi pentru sportivii ce n-au ajuns la campionatele naţionale şi care au nevoie de astfel de evenimente pentru a continua atletismul şi pentru a creşte”, a explicat directorul concursului, Silviu Casandra. La finalul competiţiei, sponsorul Decathlon Suceava a oferit primilor trei clasaţi echipament sportiv şi produse speciale pentru sportivi, iar Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Suceava a oferit diplome şi medalii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava