Concert pascal
MOPAN Suceava

Alexandrion Group a premiat tineri sportivi cu performanţe deosebite la 9 discipline, în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion 2023, care a avut loc joi, 6 aprilie, în Bucureşti. Intitulată, sugestiv, “Promisiunea”, Gala Trofeelor Alexandrion 2023 a fost o oportunitate unică de a recunoaște și de a evidenția eforturile și performanțele tinerilor sportivi, încurajându-i să continue să își valorifice talentul şi săȋşi dezvolte abilitățile în sportul preferat.

Evenimentul a reunit unii dintre cei mai talentați și performanți tineri sportivi, alături de familiile și antrenorii lor, campioni olimpici și mondiali, reprezentanți ai federațiilor sportive, membri ai guvernului României, diplomați, mass-media și oameni de afaceri.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, ne-a onorat cu prezenţa sa la eveniment şi a declarat în deschidere: “Am dorit să fiu aici în seara aceasta pentru ca tinerii laureaţi să simtă că Ministerul Sportului este alături de ei. Ne dorim să le oferim cele mai bune condiţii de antrenament, de pregătire, pentru a-i ajuta să atingă performanţele pe care şi le doresc.”

Laureaţii Galei Trofeelor Alexandrion 2023 – Promisiunea, sunt:

  • Sabina Petrache – Lupte. Sabina a devenit campioană europeană la categoria 61 de kg, la Campionatul European U17 din 2022. Totîn 2022 a obţinut locul I la finala Campionatului Naţional U17 şi locul 3 la Cupa României U17. Premiul a fost înmanat de Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak.
  • Jennifer-Ștefania Dossey – Atletism.În martie 2023 a obținut titlurile naționale atât în proba de lungime (5,98m) cât și în cea de triplusalt (12,97m), la Campionatul Naţional U20 indoor desfăşurat în Bucureşti.Totodată, s-a calificat la triplusalt la Campionatul European U20 – outdoor care va avea loc la Ierusalim (Israel)în august 2023, având șanse mari să câştige o medalie.Premiul a fost înmanat de Marius Lăcătuş, o legendă a fotbalului româ
  • Mirela Cojocaru – Judo.Anul acesta a obţinut locul 1 la Campionatul Naţional U18 de la Craiova şi locul 2 la Campionatul Naţional U16 de la Sibiu.În 2022 s-a clasat pe locul 1 la Campionatul Naţional U15 de la Sibiu, pe locul 3 la Campionatul Balcanic U15 din Grecia şi pe locul 3 la Turneul Internaţional Alina Dumitru, de la Chiajna.Premiul a fost înmanat de campioana olimpică la judo Alina Dumitru.
  • Radu Niţu – Scrimă.Ocupă locul 2 în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Scrimă la sabie masculin juniori.Pentru el 2023 a debutat cu o medalie de aur la Campionatele Europene de Juniori (echipe) de la Tallin (Estonia) şi medalii de bronz la 3 dintre cele 4 competiţii de Cupă Mondială pentru juniori.Deţine titlul de campion naţional cadeţi, juniori şi tineret, pe care l-a obţinut în 2018, 2019, 2021, 2022 şi 2023.Premiul a fost înmanat de Constantin Sandu, campion european la scrimă.
  • Luca Pojar – NataţÎn 2022 a câştigat 10 medalii, dintre care 9 de aur, la Campionatele Naţionale de Cadeţi de la Târgovişte. S-a impus în probele de 50 m și 100 m liber, 100 m și 200 m spate, 100 m și 200 m bras, 50 m și 100 m fluture și la 200 m mixt. In cadrul aceleiaşi competiţii a câştigat medalia de argint la 400 m.A stabilit un nou record național în proba de 50 de metri liber: a parcurs distanța în 26:42, doborând, astfel, vechiul record de 26:60, stabilit în 1985. Premiul a fost înmanat de campionul mondial la nataţie în ape deschise şi îngheţate, Paul Georgescu.
  • Lotul echipei naţionale feminine de polo U 19 – Polo.În anul 2022 poloul feminin a reuşit cea mai importantă performanţă din istoria României la acest sport: calificarea în premierăa echipei naţionale de senioare la un campionat european. Totodată, în anul 2022 şi naţionala de junioare U19 (under 19 ani) a confirmat eforturile şi munca depuse, prin participarea la campionatul european din Israel. Echipa naţională feminină de polo U19 a fost reprezentată la Gala Trofeelor Alexandrion 2023 de Teodora Pisaroschi, una dintre componente, iar premiul a fost înmânat de Matei Guiman Alexandru, Preşedintele Federaţiei Române de Polo.
  • Miruna Lehaci – Şah. Este componentă a secţiei de şah a clubului CSM Iaşi 2020 şi, deşi este încă junioară, datorită performanţelor sale extraordinare este componentă a lotului naţional de senioare a RomâÎn februarie 2023 a devenit campioană naţională de senioare la Campionatul Naţional Individual de Senioare de la Sebeş.La individual, este de 10 ori campioană naţională de junioare, de 2 ori vicecampioană naţională de senioare,în 2019 şi 2022, campioană naţională de senioare în 2023, iar pe echipe este de 7 ori campioană naţionala cu echipa de juniori Politehnica Iasi şi de 4 ori campioană naţională de senioare pe echipe. Premiul a fost înmânat de Vlad Ardeleanu, Preşedintele Federaţiei Române de Şah.
  • Florin Ioniţă – Box. Este triplu campion naţional, a obţinut de 4 ori locul 1 la Cupa României şi a câştigat 4 turnee internaţionale de juniori şi tineret. În 2022 a câştigat locul 2 la Campionatul European de Tineret din Sofia şi locul 2 la Gimnaziada Paris.Premiul a fost înmânat de Vlad Ardeleanu, Preşedintele Federaţiei Române de Ş
  • Anastasia Stancu – Gimnastică. A obţinut premii la mai multe competitii, printre care se numără locul 1 individual compus la Campionatul Naţional de la Constanţa, locul 1 individual compus la Campionatul Naţional de la Ploiesti (2022), locul 1 individual compus, sărituri, sol şi paralele şi locul 2 bârnă, la Cupa Nadia Comăneci (Oneşti) şi locul 1 la individual compus, sărituri, sol şi bârnă la Campionatul Naţional (Bacau). Premiul a fost înmânat de campioana olimpică la gimnastică, Larisa Iordache.

Alexandrion Group i-a oferit premiul special al galei pentru rezilienţă și puterea de a depăși cele mai dificile obstacole ale vieții, Kassandrei Rotariu, o tânără foarte curajoasă, care este o sursă foarte puternică de inspirație pentru noi toți.

Prin organizarea acestei ediții speciale a galei, Alexandrion Group a dorit să reitereze importanța pe care o are sportul în dezvoltarea abilităților sociale, cum ar fi comunicarea, capacitatea de a lucra în echipă și de a depăși cu succes obstacolele din viața de zi cu zi. Performanţa, talentul, dar şi respectul, fair-play-ul, efortul, disciplina și responsabilitatea au fost celebrate în cadrul evenimentului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava