Concert pascal
MOPAN Suceava
  • Dr. Nawaf Salameh, președintele fondator Alexandrion Group, a vizitat 15 locații situate în patru prefecturi japoneze.
  • In aceeaşi perioadă, Alexandrion Group a participat la prima ediţie ProWine Tokyo 2024 cu vinuri și băuturi spirtoase premiate la nivel internaţional.

După evenimentul de prezentare a portofoliului, organizat anul trecut la Tokyo, Alexandrion Group, cel mai mare producător de băuturi spirtoase şi vinuri spumante din România, a organizat o vizită de prospecţie în Japonia pentru a identifica locaţii potrivite pentru construcţia unei distilerii care va produce whisky single malt japonez. Dr. Nawaf Salameh, președintele fondator Alexandrion Group, a vizitat 15 locații cu potenţial, situate în zece orașe diferite din patru prefecturi japoneze.

În aceeasi perioadă, Alexandrion Group a participat la prima ediţie a expoziţiei ProWine Tokyo 2024, cu vinuri și băuturi spirtoase premiate la nivel internaţional: Carpathian Single Malt Whisky, Highland Mountain Blended Malt Scotch Whisky, Highland Peak Single Malt Scotch Whisky, Brâncoveanu Vinars, Alexandrion 7* și Alexandrion 5*. Participarea la expoziţie face parte din eforturile grupului de a construi o reţea de business în Japonia, a crea notorietate pentru brandurile din portofoliul grupului şi totodată a-i familiariza pe consumatori cu băuturi spirtoase şi vinuri româneşti.

Dr. Salameh si membrii delegaţiei Alexandrion Group, și-au început călătoria în Japonia, în nordul insulei Hokkaido, în apropiere de locul unde Masataka Taketsuru, considerat părintele whisky-ului japonez, construia o distilerie cu aproape nouă decenii în urmă. Aflat ȋn oraşul Bibai, Dr. Salameh a declarat: „Hokkaido, cu munții săi înzăpeziți și pajiştile sale verzi, îmi amintește de Munţii Carpați, iar apropierea de distileria construită de marele Masataka Taketsuru, sau [Massan], așa cum îi spun toti cei care îl apreciază în Japonia, mă face să simt afinitate față de acest loc. Massan a fost un perfecționist și un creator dedicat. Am învățat multe citind despre viața sa și degustând whisky-ul de foarte bună calitate pe care l-a produs. Văd puncte comune în mentalităţile noastre și mi-am amintit cât de mândru mă simt atunci când compatrioţii mei români mă numesc părintele whisky-ului single malt românesc”.

Călătoria a continuat cu prefectura Miyagi, în regiunea nord-estică Tohoku. Myiagi, cu munții săi minunați și coasta pitorească, găzduiește și cea de-a doua distilerie a lui Massan, amplasată pe un munte care i-a amintit de Scoția, tara in care a studiat meșteșugul fabricării whisky-ului la începutul secolului al XX-lea. Prefectura Myiagi a fost afectată de un seism și un tsunami devastatoare în 2011. Dublul dezastru a lovit puternic, dar mai puternică a fost voința oamenilor din regiune, nu doar de a supraviețui, ci și de a construi orașe moderne pentru generațiile viitoare. Dr. Salameh a fost impresionat de sinceritatea și ospitalitatea tuturor celor pe care i-a întâlnit în Myiagi, dar si de noua infrastructură rezistentă care se construiește în zonă. Regiunea Myiagi se află în topul locaţiilor potrivite pentru construcţia distileriei Alexandrion Group, fiind o regiune dinamică, cu resurse naturale bogate și un potențial economic foarte mare, dar și datorită locului special pe care îl ocupa în istoria whisky-ului japonez.

„Alexandrion Group ar fi încântat să contribuie la eforturile de reconstrucție a regiunii și să facă parte din viitorul său prosper”, a comentat Dr. Salameh.

Preşedintele fondator Alexandrion Group si-a încheiat călătoria în Japonia cu o vizită la Muntele Fuji, unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Japoniei. Regiunea dispune de multe resurse naturale valoroase, care ar putea susține cu succes operatiunile distileriei. Muntele Fuji are resurse de apă importante, o varietate de zone climatice şi este un habitat natural ideal pentru multe specii de animale sălbatice. Un centru spiritual și o destinație turistică foarte vizitată, Muntele Fuji a fost înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO în 2013.

La finalul călătoriei sale în Japonia, Dr. Salameh a concluzionat: „Ideea de a produce și a matura un whisky single malt de clasă mondială în peisajul mistic al Muntelui Fuji este extraordinară. De fapt, peste tot unde am mers în Japonia am întâlnit peisaje foarte frumoase și zone foarte bogate în resurse naturale, pe lângă o infrastructură foarte bună și un istoric în producţia de whisky care inspiră admiraţie și impune respect. Mă bucur că Alexandrion Group a început deja să îşi scrie propria poveste în această țară minunată.”

Cu privire la viziunea sa de business în Japonia, Dr. Salameh a punctat: „Alexandrion Group a crezut întotdeauna că whisky-ul single malt este produsul simbiozei dintre cultură şi natură. Iar noi avem un mare respect atât pentru cultură, cât şi pentru natură. Plecând de la această filozofie am creat primul whisky single malt din România, Carpathian Single Malt Whisky, precum şi alte băuturi spirtoase şi vinuri, care de-a lungul anilor au obţinut premii la unele dintre cele mai prestigioase competiţii internaţionale.

Cultura unică a Japoniei este prețuită și bine conservată, dar Japonia îmbrățișează, de asemenea, o versiune sănătoasă a globalizării, în care putem învăța cu unii de la ceilalţi. Acest lucru este reprezentat de calitatea extraordinară și de succesul comercial uriaș al whisky-ului japonez în întreaga lume, cu toate că această categorie a luat naştere într-o ţară foarte îndepărtată de Japonia. De fapt, în ultimii ani, am fost încet, dar sigur, direcționați către Japonia de multe persoane pe care le-am întâlnit de-a lungul parcursului nostru spre expansiunea globală. De la master distiller-ul scoțian, până la consumatorul brazilian, fiecare pasionat de whisky iubeşte whisky-ul japonez. Și pentru că la Alexandrion Group ne bucurăm de provocările care ne motivează să ne perfecționăm, ne-am propus să le demonstrăm prietenilor noștri din Japonia și celor care ne apreciază produsele în întreaga lume că putem excela printre distinșii producători japonezi de whisky si putem satisface cu succes nevoile şi dorinţele consumatorilor din această ţară!”

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava