Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Alexandru Rădulescu, a anunțat că parlamentarii PSD și europarlamentarii social – democrați români susțin, alături de colegii lor ce reprezintă stânga europeană, introducerea unui salariu minim net european care să reprezinte 60% din salariul mediu net din statul respectiv. Alexandru Rădulescu a explicat că în Uniunea Europeană, 22 dintre statele membre au stabilit un salariu minim, cel mai mare, de 1834 euro net/lună, fiind în Luxemburg, cel mai mic în Bulgaria, 242 euro net/lună, iar România de 281 euro net/lună, respectiv 295 euro net/lună pentru angajații cu studii superioare.

„Trebuie menționat faptul că în cei trei ani de guvernare PSD salariul minim net a crescut cu aproape 40%, având în vedere că în 2016 era de aproximativ 200 euro/lună. În urma acestui demers, la nivelul anului 2020, în România, salariul minim net ar putea ajunge la 1916 lei sau 400 de euro. Această creștere ar determina reducerea decalajelor salariale, oportunități și șanse egale pentru cetățenii europeni, iar în ceea ce privește România ar mai însemna și reducerea substanțială a emigrării forței de muncă așa cum s-a demonstrat și în cazul personalului medical a cărui emigrare s-a redus cu 90% ca urmare a unei salarizări adecvate acordate de guvernarea PSD”, a declarat deputatul social democrat sucevean.
El a spus că în mod evident, parlamentarii și europarlamentarii liberali ar trebui să se alăture acestui demers prin care s-ar asigura românilor un venit decent. „Dar sunt convins, de asemenea în mod evident, că aceștia nu-și vor asuma acest demers care ar deranja angajatorii străini și care i-ar priva pe aceștia de asigurarea <la preț redus> cu forță de muncă românească. Se pare că, europarlamentarii liberali, sunt mai preocupați de găsirea unor opreliști în dezvoltarea economică a României, de exemplu identificarea gândacilor care au stopat construcția autostrăzii Sibiu – Pitești, decât în a reprezenta interesele României în Parlamentul European”, a încheiat Alexandru Rădulescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava