MOPAN Suceava

În urma instituirii avertizărilor meteo de cod galben pentru județul Suceava , la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a fost convocat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei. De asemenea, echipaje ale pompierilor militari suceveni, cu autoturisme de serviciu, au monitorizat drumurile din zona de competenţă a tuturor subunităţilor din judeţ.

Salvatorii suceveni au intervenit pentru defrişarea a doi arbori doborâţi de vânt, în municipiul Suceava, pe străzile Simion Florea Marian şi Aleea Dumbrăvii.

Lucrătorii E-On au transmis la ora 13:00, un raport operativ prin care anunţa că echipajele companiei sunt în teren pentru e remedia defecţiunile înregistrate până la ora transmiterii raportului. Este vorba de 13 localităţi afectate. 8 nealimentate cu energie electrică total (Costileva de Sus, Hânţeşti, Volovăţ, Iaslovăţ, Bălcăuţi, Calafindeşti, Şerbăuţi şi Negostina) şi 5 parţial (Suceava, Rădăuţi, Siret, Izvoarele Sucevei şi Moldova Suliţa).
Echipajele structurilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă rămân în continuare mobilizate în teren în sprijinul populaţiei, pe timpul manifestării fenomenelor meteo periculoase.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava recomandă cetăţenilor ca, în perioada în care se manifestă fenomenele meteo prognozate, să nu treacă prin dreptul clădirilor aflate în construcţie sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt, panourilor publicitare sau copacilor. Sfătuim cetăţenii să nu-şi parcheze autovehiculele în astfel de zone şi să-şi închidă bine uşile, geamurile sau orificiile pentru ventilaţie de la locuinţe şi anexe gospodăreşti. De asemenea, să nu atingă firele căzute la pământ și să asigure elementele de construcție.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică Cod Galben, pentru judeţul nostru, valabilă în perioada 13 noiembrie, ora 9:00 – 14 noiembrie, ora 11:00. Sunt vizate intensificări ale vântului şi ninsori moderate cantitativ. De asemenea, s-a emis o avertizare meteorologică Cod Portocaliu, valabilă astăzi, 13 noiembrie, în intervalul orar 11:00-18:00. Aceasta vizează viscol puternic în zona montană înaltă şi ninsori însemnate cantitativ şi viscolite.

Update :

– În jurul orei 14:45, 2 autoturisme, în care se aflau în total 3 persoane, au rămas înzăpezite pe DJ291A, între localităţile Bănceşti şi Muşeniţa, unde pe o porţiune de aproximativ 150 de metri drumul era acoperit cu zăpadă viscolită. La faţa locului s-au deplasat două utilaje ale Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Muşeniţa, precum şi un autocamion cu 6 pompieri militari de la  Garda de Intervenţie Siret. În aproximativ 30 de minute, maşinile au fost repuse într-o zonă sigură, iar persoanele salvate şi-au continuat drumul;

– Niciun drum din judeţ nu a fost închis şi s-a circulat în condiţii de iarnă;
– La ora 18:00, E-On a transmis un nou raport  în care se anunţa că echipajele specializate interveneau în 10 localităţi afectate, pentru remedierea defecţiunilor. Una nealimentată total cu energie electrică (Costileva de Sus) şi 9 parţial (Siret, Bălcăuţi, Izvoarele Sucevei, Moldova Suliţa, Molid, Buneşti, Liteni, Udeşti şi Vultureşti). La ora transmiterii raportului, erau înregistrate 59 de posturi de transformare nealimentate şi 4.516 consumatori nealimentaţi cu energie electrică.

– În continuare, echipajele structurilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă rămân mobilizate în teren în sprijinul populaţiei, pe timpul manifestării fenomenelor meteo periculoase.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava