Concert pascal
MOPAN Suceava

Miercuri, 25 octombrie 2023, Excelența Sa Domnul Özgür Kıvanç Altan, Ambasadorul Turciei la București, a efectuat o vizită oficială la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), unde s-a întâlnit cu prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul UAIC. La întâlnire au mai participat Prof. univ. dr. Daniela COJOCARU – Prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare și Adrian BUTUCA – Consulul Onorific al Turciei la Iași. 

În cadrul întâlnirii s-a evidențiat buna colaborare dintre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și instituțiile de învățământ superior partenere din Turcia, care a început în 1998, prin acordul semnat cu EGE University of Izmir. În prezent, UAIC are încheiate acorduri cu 76 de universități din Turcia. În perioada 2010 – 2023, studenții, cadrele didactice și cercetătorii UAIC au efectuat 770 de vizite la instituții de învățământ superior din Turcia, unde au derulat stagii de studiu, predare, formare, cercetare sau au participat la diferite evenimente științifice. În același interval, cercetătorii UAIC au publicat 573 de lucrări științifice elaborate în comun cu parteneri turci (conform Web of Science).  

În anul universitar 2021-2022, la UAIC a fost înființat lectoratul de limba turcă, prin care studenții UAIC au acces gratuit la cursuri de limbă turcă, oferite de dl. lector Şenel Gerçek, profesor afiliat Universității Kocaeli. În primul semestru al anului academic 2023-2024 s-au înscris la cursuri 168 studenți, dintre care 152 la nivel începător și 17 la nivel intermediar.

Pe parcursul discuțiilor prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul UAIC, și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat de Ambasada Turciei la București în demersul de a extinde relațiile de cooperare cu instituții academice din Turcia. Excelența Sa Domnul Özgür Kıvanç Altan a afirmat că Ambasada Turciei va continua să sprijine materializarea de noi colaborări educaționale și științifice între universitățile turcești și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.  

Excelența Sa Domnul Özgür Kıvanç Altan, Ambasadorul Turciei la București, este cel de-al 35-lea ambasador care vizitează Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în perioada 2016 – 2023. În acest interval, UAIC a primit vizite oficiale din partea ambasadelor unor țări precum Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii, Germania, Franța, Italia, Elveția, Norvegia, Israel, Japonia, Coreea, India sau Africa de Sud. 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava