Concert pascal
MOPAN Suceava

Peste 3.000 de metri cubi de material lemnos au fost indisponibilizați în urma unei acțiuni derulate, între 2 și 5 iunie, în județul Suceava, de polițiști și specialiști silvici. În misiunea pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul silvic, au fost angrenați polițiști de la Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol din Direcția de Ordine Publică a Poliției Române și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție Suceava, Maramureș, Neamț, Bacău, Bistrița-Năsăud, Mureș, Covasna și Vrancea.

Conform IGP, acțiunea a vizat atît combaterea tăierilor fără drept de arbori din fondul forestier național, cît și verificarea respectării dispozițiilor legale de către agenții economici pe linia achiziției, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase. Astfel, au fost verificați 15 agenți economici cu obiect de activitate în domeniul forestier.

Polițiștii au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 144.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și au constatat o infracțiune de evaziune fiscală, prevăzută de Legea 241/2005 vizînd omisiunea înregistrării în tot sau în parte a evidențierii în actele contabile ori în alte documente legale a operațiunilor comerciale realizate sau a veniturilor realizate.

De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a 3.101 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de aproximativ 943.000 de lei. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar și de cel al Direcției Silvice Suceava. Activitățile s-au desfășurat în colaborare cu specialiști silvici de la gărzile forestiere Brașov, Cluj, Focșani, Rîmnicu Vîlcea și Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava