Concert pascal
MOPAN Suceava

Unul dintre cele mai importante lucruri, care de altfel constituie esenţa sărbătorilor pascale se referă la tradiţiile poporului nostru, tradiţii care de cele mai multe ori au fost uitate la oraş. Andrea Stroe, realizatoarea emisiunii News Magazine de la Antena 3 a scris pe blogul său, www.andreeastroe.ro, despre semnificaţiile oului încondeiat, despre toacă şi despre înviere.

Andreea a stat de vorbă cu Iulia Gorneanu, care studiază constatant credinţele uitate ale străbunilor şi a aflat că, spre exemplu, de Paşte este singurul moment din an când „se aude toaca din cer”. Întreaga poveste este aceasta: „Dumnezeu a vrut să piară pământul şi i-a spus lui Noe să facă o corabie. Şi Noe a făcut o corabie în formă de cruce, iar după ce a terminat-o a spus: Doamen, cum să adun eu toate vieţuitoarele? Şi atunci Dumnezeu i-a răsouns aşa: Iei o scândură şi un ciocan şi la acest sunet va veni câte o pereche din toate vieţuitoarele. Şi au venit şi s-au aşezat la locul lor cu înţelepciunea de la Dumnezeu dată. S-a coborât Iisus Hristos la talpa iadului şi a zis: Luaţi o scândură şi bateţi cu un ciocan ca să audă toţi din iad care au crezut în Dumnezeu şi să iasă la Înviere”, scrie pe www.andreeastroe.ro.

Despre ce simbolizează toaca, despre trecerea de la oul mitic la cel creştin şi nu numai citiţi aici: http://andreeastroe.ro/ce-a-uitat-oraseanul-oul-toaca-invierea-credinte-strabune/.

În fiecare sâmbătă și duminică începând cu ora 10.00 la Antena 3, Andreea Stroe deschide weekendul de știri alături de invitații săi la News Magazine. De curând, Andreea s-a lansat în blogosfera românească, unde pe www.andreeastroe.ro a creat un concept unic: Agrilife&Agristyle, adică mâncare sănătoasă, bio, businessuri din agricultură care ne schimbă viața, stilul românesc bazat pe motivele populare și, de fapt, tot ce înseamnă adn-ul nostru de români. Andreea Stroe semnează articole în Jurnalul Național, iar pe social media poate fi găsită aici: https://www.facebook.com/stroe.andreea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava