Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, a declarat că actuala guvernare PSD-ALDE le oferă surprize românilor aproape în fiecare zi, majoritatea lor fiind neplăcute. Angelica Fădor a spus că printre ultimele surprize anunțate este și proiectul de dotare a unui număr de 1.500 de școli din țară cu toalete în containere, aceasta fiind soluția miraculoasă pentru a rezolva problema neautorizării sanitare a acestor unități școlare.
„De ce spun surpriză, pentru că proiectul a fost anunțat de ministrul Finanțelor și nu era inclus în programul de guvernare care are, în schimb, componenta de modernizare a unităților școlare prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Potrivit datelor oficiale ale MDRAP ianuarie 2019, prin PNDL 1 sunt aprobate 560 de proiecte de modernizare de școli fără autorizații de funcționare, din care au fost recepționate 97, iar prin PNDL 2 au fost aprobate 802 proiecte de modernizare pentru școli fără autorizații de funcționare, din care au fost recepționate 28. Deci putem spune că avem peste 1300 de unități școlare fără autorizații de funcționare, care se modernizează prin proiecte finanțate prin PNDL”, a declarat Angelica Fădor. Ea a adăugat că este interesant faptul că ministrul de finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, a anunțat că Guvernul vrea să pună în aplicare un proiect de instalare de toalete în containere pentru a soluționa această problemă, pentru circa 1.500 de școli. „Asta mă face să cred că proiectele de modernizare a școlilor prin PNDL nu vor mai continua pentru că altfel nu găsesc rostul containerelor cu rol de toaletă. Nu știm însă și cum vor racorda aceste containere la utilități în condițiile în care, în majoritatea cazurilor, școlile nu au toalete funcționale pentru că în zonele respective nu sunt rețele de apă și canalizare și care ar fi trebuit să fie realizate ori prin PNDL, ori prin proiecte cu fonduri europene, programe despre care știm însă că sunt într-o extrem de mare întârziere. Nu m-aș mira dacă din „laboratoarele guvernării” vor ieși și alte soluții la fel de inovatoare, cum ar fi școli în containere, cu table inteligente incluse”, a spus deputatul PNL de Suceava.
Angelica Fădor a precizat că lipsa de viziune în domeniul educației în care să se pună accentul pe susținerea școlilor cu un curriculum modern, pe dezvoltarea de resurse umane și de formare pe filieră didactică, este dovedită și de anunțatul proiect estimat la aproape jumătate de miliard de euro de dotare a claselor cu table inteligente și oferirea pentru elevi de tablete smart.
„Din nou sistemul este abramburit  pentru că acest program dovedește incapacitatea de a discerne între ce înseamnă soluţii tehnice şi soluţii de schimbare adaptivă pentru sistemul de învățământ românesc.
Aș invita-o pe doamna Ecaterina Andronescu la Suceava, unde peste 3000 de elevi suceveni învață în clase simultane, ca să vadă cum un învățător suplinitor va împărți în patru tabla inteligentă pentru cele patru generații care învață în aceeași clasă.
Resursele financiare ar trebui să fie alocate pentru obiective cum ar fi creșterea investițiilor pentru școli,  un program special de înzestrare a școlilor profesionale și tehnice pentru că se impune relansarea învățământului tehnic și profesional, dar trebuie generalizat și programul after school, dar și trecerea de la programul „Cornul și laptele” la programul „Masă diversificată în școli”. ”, a încheiat Angelica Fădor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava