Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Senatorul PNL de Suceava, Daniel Constantin Cadariu, lansează un apel ferm către Ministerul Sănătății pentru a reveni asupra deciziei de a transforma Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava în  spital pentru pacienții bolnavi de coronavirus. El solicită ca cea mai mare unitate spitalicească din județ să revină la rolul de spital regional. ”Ma alătur astfel celorlalte voci din județ de la persoane publice precum președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, medici, politicieni sau voci ale societății civile care au spus un nu ferm transformării Spitalului Județean în spital COVID.

Încă mai cred că e posibil ca Spitalul Județean Suceava să fie lăsat să-și facă menirea de spital de urgenta și dacă e nevoie totuși pentru bolnavii de COVID să fie alocate doar Spitalul Vechi și eventual o aripă din spitalul nou mergând pe ideea că oricum într-o săptămână-două sperăm ca medicii să treacă peste problemele create de infectările cu coronavirus și să se poată întoarce la muncă”, a spus Cadariu.

”Două greșeli: una de management medical și alta de management  uman ale fostei conduceri a SJU Suceava nu pot anula eforturile supraomenești de pe parcursul ultimilor 12 ani care au transformat un spital județean comunist ce stătea să se darame în unul regional la standarde ce depășesc cerințe UE”

Parlamentarul liberal a arătat că funcționalitatea Spitalului Județean Suceava pentru tratarea bolilor curente este esențială în condițiile în care alte spitale din județ nu fac față nici ca dotare nici ca și capacitate. Cadariu a amintit că acest spital a suferit transformări radicale în ultimii 12 ani, iar prin investițiile de zeci de milioane de euro a ajuns o unitate de top la nivel național. Potrivit acestuia, dotările făcute pentru îmbunătățirea actului medical sunt de ultimă generație: computerele PET-CT și SPET-CT, angiograf, sistem de litotriție, aparate de anestezie pentru ATI și sălile de operații, mese de operații, linii moderne de endoscopie, precum și incubatoare moderne. ”Știe toată lumea că nu există o altă unitate spitalicească în județ care să poată prelua diverse cazuri pe cardio, UPU, ATI și celelalte secții importante. Spitalul Județean Suceava este un spital regional nu numai cu numele ci și cu fapta cu lucrurile bune care s-au făcut acolo în ultimii 12 ani.

Având în vedere necesitățile întregii zone fac un apel la Ministerul Sănătății să ia în considerare această propunere a mea. E păcat de efortul făcut în 12 ani, perioadă în care Consiliul Județean, președintele Gheorghe Flutur și Ministerul Sănătății au făcut atâtea investiții. În legătură cu președintele Flutur pe lângă implicarea sa de-a lungul timpului el a mers cu sacrificiul până la capăt. Acum este în spital după ce s-a infectat cu coronavirus mergând până în pânzele albe cu găsirea de soluții. Nu pot fi anulate toate aceste lucruri de două accidente manageriale. Doua greșeli: una de management medical și alta de management  uman ale fostei conduceri a SJU Suceava nu pot anula eforturile supraomenești de pe parcursul ultimilor 12 ani care au transformat un spital județean comunist ce stătea să se darame în unul regional la standarde ce depășesc cerințe UE. Nici corpul medical de la Spitalul Județean nu trebuie blamat pentru cele două accidente manageriale. Intreg personalul medical își face datoria având grijă de bolnavi și sacrificându-și familiile”, a explicat Cadariu.

El consideră că având în vedere numărul extrem de mare de persoane confirmate pozitiv în județul Suceava adică aproape un sfert din cele diagnosticate la nivel național se cuvine ca măcar un sfert din achizițiile făcute de Ministerul Sănătății să fie direcționate către Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava