MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, trage un semnal de alarmă cu privire la ”alocarea dezastruoasă” de fonduri pentru județul Suceava prin proiectul Legii bugetului de stat pentru 2017 și face un apel către toți parlamentarii suceveni să facă front comun pentru binele județului. Flutur a declarat că a avut mai multe discuții pe tema bugetului în interiorul partidului în urma cărora s-a convenit ca parlamentarii suceveni ai PNL să-i roage pe parlamentarii PSD dar și pe toți ceilalți ca să voteze amendamentele depuse de liberali. ”Situația este gravă în privința fondurilor de salarii pentru Consiliul Județean Suceava și instituțiile aflate în finanțarea Consiliului Județean. Specialiștii din Consiliul Județean care au analizat impactul creșterilor salariale precum și fondurile alocate conform proiectului legii bugetului pe 2017 spun că în această situație banii nu ajung decât pentru jumătate de an. Noi liberalii am propus amendament concret pentru creșterea fondului de salarii cu 36,2 milioane de lei și sperăm ca toți parlamentarii de Suceava și nu numai să voteze acest amendament”, a spus șeful administrației județene.

Gheorghe Flutur avertizează că fără fondurile solicitate de liberali pentru investiții județul Suceava riscă să devină un județ izolat

El a avertizat că fără fondurile solicitate de liberali pentru investiții județul Suceava riscă să devină un județ izolat. ”Mă refer la amendamentul pentru șoseaua de centură a Sucevei unde am solicitat suplimentarea bugetului cu 27 de milioane de lei astfel încât lucrările să fie finalizate în 2017. Apoi am solicitat 50 de milioane de lei pentru ca lucrările la centura Rădăuțiului să înceapă în acest an. De asemenea, pentru sala polivalentă din municipiul Suceava am solicitat 15 milioane de lei. Avem un amendament prin care solicităm întocmirea documentației și demararea execuției la tronsonul de drum expres Siret-Suceava-Pașcani și mai departe spre București pentru care considerăm că vor vota toți parlamentarii din Moldova. Am mai solicitat suplimentarea fondurilor pentru pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc astfel încât în acest an să fie finalizat tronsonul I și să înceapă lucrările la tronsonul II. E vorba de încă 4 milioane de lei pentru finalizarea primului tronson și de alte 10 milioane de lei pentru începerea lucrărilor la al doilea tronson. O investiție importantă pentru sănătate pentru care am propus amendament pentru alocarea a 12 milioane de lei este finalizarea spitalului de la Fălticeni. De asemenea, pentru căminul de bătrâni de la Solca avem amendament pentru alocarea a 700.000 de lei”, a arătat Gheorghe Flutur. El consideră că votarea amendamentelor care se referă la județul Suceava ”trebuie să-i găsească pe toți parlamentarii suceveni indiferent de partidul din care fac parte uniți în jurul ideii de a face front comun pentru binele județului”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava