Concert pascal
MOPAN Suceava

35 de milioane de lei este suma necesară pentru finalizarea lucrărilor la noul spital din municipiul Fălticeni și pentru punerea lui în funcțiune. Primarul de Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat că suma include dotările medicale și nemedicale precum și lucrările de construcții montaj care mai sunt de executat. ”Gradul de execuție a invstiției în noul spital este de 90%. Mai sunt de făcut lucrări interioare majoritatea la partea de utilități, cabluri, alimentare cu energie electrică, termică, fluide medicale, lifturi, plus dotările medicale și dotările nemedicale. Dotările medicale se referă la aparate și echipamente iar cele nemedicale la spălătorie, bucătărie, mobilier, perdele. Necesarul financiar total ar fi de 35 de milioane de lei sumă care include lucrări de construcții-montaj, dotări medicale și nemedicale”, a explicat primarul Coman. El a subliniat că a depus documentația la Ministerul Sănătății și că investiția de la Fălticeni se va afla pe lista de priorități pentru 2017.

”Din discuțiile avute sperăm ca anul acesta să primim suma totală pentru finalizarea spitalului. Am avut personal discuții la Ministerul Sănătății cu factorii implicați, cu directorii de investiții care mi-au comunicat că și noul ministru e în deplină cunoștință de cauză cu investiția de la Fălticeni și a transmis că aceasta va fi prioritară. Vorbim de discuțiile pe care le-au avut pentru întocmirea bugetului pe 2017”, a spus primarul de Fălticeni. El a arătat că ultima finanțare pentru continuarea lucrărilor la noul spital în cuantum de 5 milioane de lei a venit din partea fostului guvern tehnocrat la finalul lunii noiembrie 2016 iar banii nu au fost cheltuiți integral din lipsă de timp. ”

Banii au venit foarte târziu și nu am putut să-i folosim pe toți așa că am fost nevoiți să-i returnăm la bugetul de stat așa cum s-am întâmplat și în municipiul Suceava și în alte orașe din țară. Nu puteam să-i cheltuim într-o singură lună, decembrie”, a explicat Cătălin Coman. El a ținut să precizeze că de când este primar în noul spital din Fălticeni au fost investiți 40 de milioane de lei bani alocați de Guvernul Ponta. Noul spital din Fălticeni reprezintă o necesitate stringentă pentru zonă urmând să deservească 150.000 de locuitori din municipiu şi comunele limitrofe.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava