Galerie foto68 poze în acest set

Câteva mii de suceveni şi turişti au participat sâmbătă la amiază, în a treia zi de Crăciun, la parada obiceiurilor de iarnă care a avut loc în municipiul Suceava. Parada urătorilor a pornit de la Primăria Suceava, cel mai mare număr de spectatori fiind prezenţi în faţa Palatului Administrativ din centrul municipiului. Parada „După datina străbună” a fost deschisă de urătorii din Poiana Stampei, urmaţi de buciumaşii din Câmpulung Moldovenesc, trupa de urători din acest municipiu venind şi anul acesta cu un plug tras de boi.
După parada trupelor de urători veniţi din întreg judeţul, dar şi Iaşi, Neamţ, Botoşani sau Republica Moldova, spectacolul obiceiurilor de iarnă a început pe scena de pe esplanada Casei de Cultură, acolo unde trupele vor evolua până seara târziu.

La ediţia de anul acesta a spectacolului „După datina străbună” sunt prezente 23 de grupuri folclorice cu aproape 1.500 de urători. Sucevenii au posibilitatea să vadă caprele din zona de munte, urşii din zona de şes, urâţii, frumoşii, babe şi moşnegi, sau cetele din Dolheştii Mici, Dolhasca sau Boroaia.

Aproape 1.500 de urători participă la parada „După datina străbună”, 7.3 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.3/10 (4 votes cast)
Timp liber
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava