Concert pascal
MOPAN Suceava

Joi, 25 ianuarie a avut loc evaluarea activităţii Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava pentru anul 2023.

Prezentarea materialului de bilanț a fost realizată de către inspector – șef, general de brigadă Ionel Postelnicu, în prezenţa cadrelor unităţii. Activitatea a fost prezidată, în sistem videoconferinţă, de către şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, domnul general de brigadă Leontin Mitu.

Având ca scop îndeplinirea principalului obiectiv cuprins în ,,Strategia națională de ordine și siguranță publică 2023 – 2027”, și anume ,,Creșterea gradului de siguranță și protecție a cetățeanului”, unitatea noastră a executat 26.908 de misiuni în domeniul ordinii publice, cât și misiuni de pază instituțională, urmărind în permanență furnizarea unui serviciu eficient în slujba comunității.

În contextul conflictului armat din Ucraina, unitatea a organizat și executat un număr de 2.132 misiuni de asigurare a ordinii publice. Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava a asigurat măsurile de ordine publică, cu ocazia desfășurării a 27 de manifestări de protest, pe parcursul cărora nu au fost înregistrate evenimente sau tulburări ale ordinii publice.

În anul 2023, au fost executate 921 de acțiuni de intervenție în sprijinul persoanelor care au solicitat ajutor prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, vizând ordinea și liniștea publică, căutare, salvare – evacuare persoane aflate în dificultate. În perioada de referință, jandarmii au aplicat 2.896 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 700.000 de lei. De asemenea, au constatat 123 de infracțiuni, fiind depistați 140 de autori, dintre care 9 minori.

Un alt obiectiv aflat în atenția Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava a fost combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic. În acest sens, au fost executate 186 de misiuni, în urma cărora au fost constatate 9 infracțiuni și aplicate 75 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 48000 de lei, fiind recuperată o cantitate de masă lemnoasă de 112.03 metri cubi.

Structurile montane ale inspectoratului au executat misiuni de menținere a ordinii publice în stațiunile montane și pe traseele turistice, în zona Parcului Național Călimani și în zonele de agrement, având în vedere atât asigurarea protecției fondurilor silvic, piscicol și cinegetic, cât și desfășurarea de activități de informare și îndrumare a turiștilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava