Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, a acordat un interviu revistei „Bursa” în care a afirmat că România se bucură de o recunoaştere foarte bună în cadrul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF). Ardeleanu a arătat că această recunoaştere internaţională a fost din ce în ce mai bună mai ales după organizarea Sommet-ului Francofoniei din 2006, când România declarată „Stat-far” al Francofoniei în Europa Centrală și de Est. Sanda-Maria Ardeleanu este preşedinta Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei-APF.

„Colaborarea cu instituțiile francofone de la București, cu Biroul Regional al OIF, reprezentat de doamna director Chantal Moreno, este excelentă. Doamna Chantal Moreno, a efectuat o vizită la Suceava, la invitația mea în luna octombrie 2015, prilej cu care s-au deschis o serie de proiecte în instituții de învățământ din Bucovina”, a ţinut să mai precizeze Sanda-Maria Ardeleanu. Deputatul liberal a adăugat că la sesiunea Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), desfășurată la Berna, în iulie 2015, membrii Delegației Parlamentului României la APF au avut discuții bilaterale cu secretarul general al OIF, Michaëlle Jean, în care au reamintit importanţa pe care România o conferă Francofoniei și promovării valorilor OIF. Ardeleanu a precizat că parlamentarii români au reamintit că, în condiţiile în care România continuă să fie „bastionul Francofoniei” în Europa Centrală şi Orientală, ar fi oportun ca aportul ţării noastre să fie recunoscut şi sprijinit, inclusiv la nivelul instanţelor parlamentare francofone, prin prezenţa unui parlamentar român în aceste structuri.

„Doamna Michaëlle Jean a menţionat că a apreciat, în mod cu totul deosebit, vizita pe care a efectuat-o în ţara noastră, în perioada anterioară ultimului Sommet al Francofoniei şi a mulţumit şi cu această ocazie autorităţilor române pentru sprijinul acordat candidaturii sale, sprijin care a cântărit în procesul de alegere a sa în funcţia de Secretar general al OIF. Domnia sa a promis că va păstra în atenţie cele semnalate de partea română şi va susţine, în măsura competenţelor şi influenţei de care dispune, acest deziderat, apreciat drept justificat”, a mai precizat deputatul liberal.

Trebuie spus că Sanda-Maria Ardeleanu a primit Ordinul Pleiadei în grad de Ofiţer din partea Adunării Parlamentare a Francofoniei, în calitatea sa de preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei. Distincţia i-a fost acordată în cadrul celei de-a 41-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei (AFP) care a avut loc în vara anului trecut la Berna, în Elveţia. Ardeleanu a ţinut să repcizeze că o distincţie importantă pentru România a fost Premiul Senghor-Césaire oferit Casei de Editură Demiurg Iaşi pentru publicarea de opere în limba franceză a profesorilor de limbă franceză din Moldova, precum şi de opere ale autorilor francofoni români şi străini, contribuind, astfel, la promovarea Francofoniei. DE asemenea, diploma şi medalia Ordinul Pleiadei în grad de Cavaler au fost înmânate şi deputatului Daniel-Stamate Budurescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava