Concert pascal
MOPAN Suceava

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) cere prefectului de Suceava Constantin Harasim să ia măsuri în vederea instruirii personalului propriu cu privire la normele de protecție a drepturilor omului în procesul de elaborare a comunicatelor publice, inclusiv a comunicatelor de presă. MAI a trimis o adresă în acest sens Instituției Prefectului în care se arată că solicitarea vine ca urmare a situației create în județul Vrancea unde ministerul a fost citat în calitate de pârât într-un proces de discriminare ca urmare unor comunicate de presă postate de Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea pe site-ul instituției, comunicate care fac referire la apartenența etnică a unor persoane, creând o imagine negativă asupra comunității respective.

”Vă informăm că Ministerul Afacerilor Interne a fost citat în calitate de pârât în dosarul civil nr.1526/231/2016 aflat pe rolul Judecătoriei Focșani, reclamantă fiind Asociația de Studii Juridice și Drepturile Omului a solicitat instanței constatarea faptei de discriminare prevăzută de Ordonanța nr.137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare ca urmare a faptului că în patru comunicate de presă publicată pe pagina de internet a IPJ Vrancea se face referire la apartenența etnică a unor persoane, creând o imagine negativă asupra comunității respective. În vederea evitării pe viitor a unor astfel de situații, vă adresăm rugămintea de a dispune măsurile necesare pentru informarea personalului propriu cu privire la normele de protecție a drepturilor omului în procesul de elaborare a comunicatelor publice, raportat la actele normative în vigoare și dispozițiile cu caracter intern”, se spune în adresa trimisă de MAI către toate prefecturile din țară. Prefectul Constantin Harasim a declarat că va pune urgent în aplicare solicitarea celor de la MAI.

MAI dispune măsuri în Prefecturi după ce a fost târât într-un proces de discriminare în Vrancea, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava