MOPAN Suceava

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a organizat astăzi o serie de consultări, la care au participat asociații profesionale/de profil reprezentative, precum și reprezentanți ai infrastructurii pieței de capital, pe marginea propunerilor cuprinse într-un proiect de act normativ care vizează modificarea și completarea legislației specifice, precum şi stabilirea unor măsuri de prevenire şi combatere a publicității și a tehnicilor agresive de comunicare practicate de entitățile care nu sunt înscrise în Registrul Autorității de Supraveghere Financiară.

Elaborarea proiectului de act normativ are în vedere strategia ASF în ceea ce privește procesul de actualizare și îmbunătățire continuă a legislației pieței de capital, pentru alinierea acesteia la legislația europeană, aflată la rândul ei într-o continuă transformare. De asemenea, dezvoltarea pieței de capital, îmbunătățirea protecției investitorilor, precum și întărirea rolului ASF reprezintă alte linii directoare ale proiectului, care se regăsesc, totodată, și în strategia ASF privind piața de capital.

Proiectul de act normativ se axează pe aspecte a căror soluționare are un caracter urgent, ținând cont de dinamica și de evoluția pieței de capital, care impun adaptarea legislației la noile situații apărute în practică, dar și de necesitatea reglementării unor problematici care conduc la eficientizarea operațiunilor derulate pe piața de capital.

Modificările aduse legislației ce fac obiectul proiectului de act normativ urmează a fi supuse aprobării Consiliului ASF și ulterior transmise Ministerului Finanțelor. Proiectul va fi supus consultării publice, urmând a parcurge toate celelalte etape ale procesului legislativ.

Principalele modificări ale legislației care guvernează piața de capital, vizate de proiectul de act normativ, pot fi consultate aici.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava