Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Consiliul Local Suceava va modifica și completa hotărârea cuprinzând normele privind buna convietuire, ordinea și liniștea publică, transportul public de călători, gospodărirea orașului și protectia mediului precum și comercializarea produselor și serviciilor de piata în municipiul Suceava. Vor fi introduse noi fapte care, deși prezintă pericol social, nu sunt cuprinse în actul normativ inițial iar unele amenzi vor fi majorate chiar triplate în unele situații.

Amenzi între 600 și 1.200 de lei pentru cei care nu își curăță fațadele sau terenurile și căile de acces aferente locuințelor

Astfel, pentru nerespectarea obligațiilor privind întretinerea curățeniei de către instituțiile publice, operatorii economici, persoanele fizice și juridice, respectiv
curățarea fațadelor, a locurilor de depozitare a diferitelor materiale, a anexelor gospodăresti, a terenurilor aferente imobilelor pe care le dețin sau in care funcționează, a trotuarelor, a rigolelor, a căilor de acces, a parcărilor, a terenurilor din apropierea garajelor și a spatiilor verzi amenzile sunt cuprinse între  600 de lei și 1.200 de lei pentru persoane fizice și între 1.500 la 2.500 de lei pentru persoane juridice.

Aruncarea de la ferestre sau balcoane cu diverse obiecte în cetățeni, în bunurile acestora ori pe domeniul public sau privat al municipiului este sancționată cu amendă de la 300 la 600 de lei.

Nu parcați pe locurile semnalizate pentru încărcarea autovehiculelor electrice. Amenzi între 200 de lei și 1.000 de lei

Pentru oprirea, staționarea sau parcarea vehiculelor pe locurile marcate și semnalizate pentru încărcarea autovehiculelor electrice cu exceptia celor electrice se vor aplica amenzi cuprinse între 200 de lei și 1.000 de lei pentru persoane fizice și între  400 și 2.000 de lei pentru persoane juridice.

Se dublează amenzile pentru parcarea vehiculelor pe domeniul public în alte locuri decât drumul public ori spațiile marcate expres de administratorul domeniului public de la 400 la 1.000 de lei în cazul persoanelor fizice și de la 800 la 2.000 de lei în cazul persoanelor juridice.

Se dublează amenzile pentru parcarea vehiculelor pe domeniul public în alte locuri decât drumul public ori spațiile marcate expres

Cresc amenzile și pentru murdărirea domeniului public sau privat al municipiului în urma efectuării unor lucrări de întreținere sau reparații la vehicule/autovehicule, prin
evacuarea sau scurgerea de carburanți, lubrifianți, produse inflamabile, toxice sau de altă natură de la  600 la 1.200 de lei pentru persoanele fizice și de la 1.500 la 2.500 pentru8 persoanele juridice. Limita minimă a amenzilor pentru aceste fapte crește de trei ori.

200 de lei amendă pentru cultivarea legumelor și zarzavaturilor pe domeniul public sau privat al municipiului 

 Cultivarea legumelor și zarzavaturilor pe domeniul public sau privat al municipiului  se amendează cu 200 de lei persoanele fizice și  500 de lei cele juridice.

Aruncarea sau depozitarea pe domeniul public/privat al municipiului Suceava, a molozului, a materialelor din construcții/demolări de orice fel, a rezidurilor
menajere și vegetale sau a altor deșeuri asimilabile din comerț, Industrie, instituții sau din alte activități (dezmembrari autovehicule, materiale textile, anvelope de orice tip, etc.)  se pedepsește cu amendă de la 500 la 1500 de lei persoanele fizice și de la 1500 la 2.500 persoanele juridice.

Utilizarea coșurilor de gunoi stradale în alte scopuri decât pentru depunerea de către cetăteni a resturilor alimentare sau deșeurilor de mici dimensiuni se pedepsește cu amndă între 200 la 500 de lei persoanele fizice și între 500 și 1.000 de lei persoanele juridice.

Atenție cetățeni! Consiliul Local Suceava modifică normele privind buna conviețuire. Se introduc noi fapte iar unele amenzi se triplează, 5.0 out of 10 based on 8 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/10 (8 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava