Concert pascal
MOPAN Suceava

În weekend-ul trecut, sala de atletism “Ioan Soter” din Bucureşti a fost gazda Campionatului Naţional pentru juniori II, competiţie la care atletele de la Clubul Sportiv Municipal Suceava, pregătite de antrenoarea Erzilia Ţâmpău au urcat de trei ori pe podium. Performera delegaţiei clubului sucevean a fost Maria Talida Sfarghiu, din Câmpulung Moldovenesc, atletă care a câştigat aurul naţional în proba de 1500 de metri, cu timpul de 4 minute şi 34 de secunde. Maria Talida Sfarghiu a făcut o cursă bună şi la 800 de metri, în care a câştigat argintul naţional şi a reuşit un nou record personal de sală, două minute şi 13 secunde. În acest sezon de sală, atleta din Câmpulung Moldovenesc a reuşit să devină vicecampioană balcanică la 1500 de metri, apoi campioană naţională la junioare I în aceeaşi probă, cu un timp de 4 minute 31 de secunde, care este al patrulea la nivel mondial şi al doilea  pe Europa la acest moment. În proba de 1500 de metri de la naţionalele de junioare II, o altă câmpulungeancă pregătită de Erzilia Ţâmpău, Antonia Botnariuc a reuşit să câştige medalia de bronz, iar colega sa, Mădălina Sârbu a terminat pe locul cinci la 3000 de metri.
„Am terminat un sezon foarte bun de sală, în care sportivii noştri au avut evoluţii remarcabile, urcând de mai multe ori pe podium. La aceste naţionale de juniori II am avut o tactică foarte bună în proba de 1500 de metri, una în care Antonia Botnariuc a condus aproape tot timpul, iar pe final Maria Talida Sfarghiu a reuşit să câştige aurul naţional. Având în vedere că este campioană şi la juniori I, sper ca Maria Talida Sfarghiu să prindă o finală la Jocurile Olimpice ale Tineretului European. Mulţumim domnului primar din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură pentru sprijin, dar şi firmelor Tudely şi Maghebo”, a precizat antrenoarea Erzilia Ţâmpău.
Următoarea competiţie importantă pentru atleţii din judeţul Suceava va fi Campionatul Naţional de Cros, pe 30 martie, la Botoşani.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava