MOPAN Suceava

În după amiaza zilei de vineri, poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Dărmăneşti au fost sesizaţi despre faptul că în perioada 2 – 3 aprilie 2015, persoane necunoscute au sustras o sumă de bani din locuinţa unui bărbat de 82 ani din localitate. Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul zilei de joi, în jurul orei 14.30, la locuința bătrânului a oprit un autoturism, din care au coborât mai multe persoane care i-au solicitat un obiect metalic sau din lemn pentru a ridica și repara mașina, însă au fost refuzați.

Ulterior, bătrânul s-a deplasat în bucătăria de vară, iar când a revenit în locuinţă, unde se afla soția sa imobilizată la pat, s-a întâlnit în fața ușii de acces cu alţi doi tineri, care ofereau spre vânzare produse textile și care, după ce au ieşit în drum, au plecat cu autoturismul oprit la poartă. A doua zi, bătrânul a constatat că îi lipsește suma de 4.230 lei, precum şi câteva documente personale.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

„Poliţiştii reamintesc faptul că, un mod de operare distinct  îl reprezintă vânzarea unor diferite obiecte de uz casnic direct la domiciliu sau oferta de a efectuat anumite lucrări gospodăreşti. Toate acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa victimei, iar în momente de neatenţie sunt sustrase bunuri şi valori  din casă.

De aceea recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de oferte care de cele mai multe ori sunt la preţuri  mari şi calitate mică. De asemenea nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.

Tuturor celor care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, le recomandăm să angajeze firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane. În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
PNL - Gheorghe Flutur
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava