Concert pascal
MOPAN Suceava

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României (FDVDR) organizează pe 30 august, cea de-a VI-a conferință WEBDIDACTICA din acest an cu tema ”Inteligența artificială, o șansă sau o piedică, pentru dezvoltarea creativității copiilor?”. Cei interesați pot completa formularul de înscriere disponibil pe https://fundatiadanvoiculescu.ro/, participarea fiind gratuită.

Inteligența artificială este de câțiva ani subiect important de  dezbatere, mai ales că instrumentele bazate pe această nouă tehologie s-au diversificat în ultima perioadă. Oamenii și-au pus problema dacă dezvoltarea în ritm alert a AI nu va produce un dezechilibru major în societate, în sensul în care IA ar putea înlocui forța de muncă umană în multe domenii sau că ar putea descuraja tinerii în a mai fi creativi.

Răspunsuri la aceste probleme vor putea afla participanții la conferința WEBDIDACTICA din acestă lună de la specialiștii invitați care vor explica dacă IA va fi o problemă în viața copiilor, sau ar putea contribui, mai degrabă, la o schimbare fundamentală a modului în care aceștia învață și se dezvoltă.

Unul dintre speakerii prezenți la conferința WEBDIDACTICA va fi cunoscutul scriitor și om de televiziune și jurnalist în domeniul științei Alexandru Mironov care va împărtăși publicului ultimele noutăți în domeniul AI și va analiza impactul tehnologiei în viața de zi cu zi.

Specialiștii invitați, alături de cadrele didactice și părinții participanți vor analiza oportunitățile și pericolele generate de utilizarea inteligenței artificiale în rândul copiilor.

Dezbaterea va avea trei direcții majore:

–        Ce este inteligența artificială și cum este utilizată ea, în procesul de predare-învățare?

–        Intrumentele și resursele pe care le oferă IA și care facilitează accesul la oportunităţi educaţionale de calitate

–        Cum creăm contexte de învăţare semnificative, pentru stimularea gândirii critice şi creative a elevilor şi dezvoltarea abilităţilor sociale şi emoţionale, lucruri ce sunt imposibil de realizat doar prin intermediul tehnologiei.

Premii pentru participanți

În cadrul conferinței vor fi oferite, ca premiu, 50 de invitații gratuite, cu participare online, la Conferința Fischer International 2023, care va avea loc în perioada 1-2 septembrie 2023, la care Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este partener educațional.

Conferința WEBDIDACTICA se desfășoară online cu începere de la ora 17.00, iar înscrierile se fac pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.

Register Now

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava