Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a anunţat că autorităţile judeţene şi instituţiile publice vor lua măsurile necesare în vederea asigurării ordinea şi liniştea publică în perioada sărbătorilor de iarnă, precum şi pentru asigurarea siguranţei alimentare în unităţile de alimentaţie publică. Florin Sinescu a afirmat că în şedinţa de vineri a Colegiului Prefectural au fost analizate măsurile luate în acest sens până în momentul de faţă de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Direcţia de Sănătate Publică, I şi Direcţia Sanitar Veterinară, precum şi măsurile care vor fi luate în perioada Crăciunului şi a Anului Nou. „Au fost efectuate controale, în toate târgurile, magazinele şi supermarketurile mari, nefiind identificate probleme majore la nivelul judeţului. De asemenea, nu au fost identificate zone în care sacrificarea animalelor să se facă în condiţii neigienice sau nelegale. Au fost aplicate şi câteva sancţiuni, însă pe ansamblu putem să spunem că la nivelul judeţului Suceava unităţile de cazare turistică şi zonele de alimentaţie publică sunt pregătite pentru ceea ce înseamnă perioada Crăciunului şi a a Anului Nou”, a spus Florin Sinescu.
El a arătat că în urma discuţiilor din cadrul Colegiului Prefectural au fost analizate o serie de riscuri pentru perioada sărbătorilor de iarnă. În acest sens, Sinescu a spus că în primul rând s-a discutat despre circulaţia rutieră din perioada 22 – 24 decembrie a.c., când se aşteaptă ca în judeţul Suceava să ajungă un număr mare de turişti. Astfel, prefectul a spus că pe drumurile naţionale, şi în special pe DN 2 şi DN 17, va fi o monitorizare permanentă din partea poliţiei astfel încât să se asigure fluenţa în trafic.

Sinescu a mai precizat că jandarmii şi poliţiştii vor asigura ordinea publică la Revelioanele în aer liber care vor fi organizate în localităţile Suceava, Fălticeni, Dolhasca, Liteni, Rădăuţi, Vicovu de Sus, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, ceea ce înseamnă că este necesară prezenţa jandarmilor şi a poliţiei în aceste zone. „Zonele în care vor fi organizate aceste revelioane vor fi monitorizate astfel încât această problemă legată de infracţiunile pe spaţiile publice să o avem gestionată cât se poate de bine”, a declarat Florin Sinescu,
Prefectul a arătat că o atenţie deosebită în această perioadă a sărbătorilor de iarnă va fi acordată comerţului cu produse din carne, cu jucării şi cu materiale pirotehnice. „Am solicitat verificări în special la cei care comercializează jucării, pentru că la cele destinate copiilor sub trei ani tot timpul au fost probleme. Până acum nu au fost semnalate probleme, însă vrem ca acestea să nu apară în judeţul Suceava”, a explicat Sinescu.
Pe de altă partea, el a precizat că au fost stabilite şi o serie de măsuri în vederea asigurării utilităţilor la pensiunile din judeţ, în condiţiile în care anul trecut unele pensiuni din zonele Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei au solicitat transporturi de apă menajeră. Florin Sinescu a spus că în situaţia în care şi anul acesta vor apărea astfel de probleme, pensiunile pot apela la cisternele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sau la cele ale unor operatori privaţi. „O atenţie deosebită este acordată şi posibilelor cazuri de toxiinfecţie alimentară, şi vreau să spun că la toate unităţile spitaliceşti din judeţul Suceava există medicamentaţia specifică pentru tratarea acestor simptome astfel încât orice problemă poate fi soluţionată fără nici o problemă”, a mai spus Sinescu. El a făcut un apel la proprietarii de unităţi de cazare din judeţul Suceava să fie extrem de atenţi cu privire la modul în care asigură încălzirea acestora, astfel încât să nu existe riscul producerii unor incendii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava