Sute de poliţişti şi jandarmi suceveni vor asigura în perioada sărbătorilor de iarnă ordinea şi siguranţa publică în judeţul Suceava. Prefectul Florin Sinescu a declarat că având în vedere specificul turistic al judeţului Suceava, dar şi faptul că în această perioadă se organizează manifestări religioase, culturale şi artistice, atât Poliţia, cât şi celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne vor fi angrenate în misiuni pentru a păstra ordinea publică. Astfel, Sinescu a spus că în perioada Crăciunului vor acţiona 299 de poliţişti, iar în perioada Anului Nou acţiunile pentru păstrarea ordinii publice vor fi asigurare de 298 de poliţişti. De asemenea, de Crăciun vor acţiona 170 de jandarmi, numărul acestora urmând să fie suplimentat pentru perioada Anului Nou.

Florin Sinescu a adăugat că au fost luate o serie de măsuri şi pentru fluidizarea traficului rutier, în condiţiile în care în această perioadă se aşteaptă o creştere a numărului de turişti. El a explicat că poliţiştii vor acţiona în permanenţă pe rutele turistice principale, în special pe DN 2, de la intrare în judeţ, în localitatea Drăguşeni, pe DN 2E Cornu Luncii – Gura Humorului, DN 17, dar şi pe rutele turistice din zona Putna.

Pe de altă parte, prefectul a precizat că o atenţie deosebită este dată şi asigurării condiţiilor celor mai bune pentru comercializarea produselor alimentare, dar şi pentru siguranţa alimentară a celor care îşi vor petrece sărbătorile de iarnă în unităţile de primire turistică din judeţul Suceava. Florin Sinescu a declarat că Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor a efectuat deja 30 de controale pentru verificarea calităţii, a modului de comercializare şi etichetarea produselor specifice sărbătorilor de iarnă. În urma acestor controale au fost aplicate nouă amenzi, 10 avertismente, şi s-a dispus oprirea de la comercializare a unor produse în valoare de aproape 4.500 de lei. De asemenea, Sinescu a afirmat că medicii veterinari zonali vor fi prezenţi zilnic în târgurile şi oboarele în care se comercializează produse de origine animală, iar Direcţia de Sănătate Publică organizează acţiuni de control în unităţile în care sunt organizate mese festive de Crăciun şi Revelion.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava