Concert pascal
MOPAN Suceava

Începând cu data de 31 martie 2024, polițiștii suceveni au operaționalizat și implementează noul sistem de verificare și legitimare, cu utilizarea unei aplicații informatice care oferă beneficii tehnologice și operative atât în activitatea profesională zilnică a polițiștilor cât și pentru principalul beneficiar – cetățeanul. Verificarea se face imediat, cu ajutorul dispozitivelor mobile și aplicației informatice de mare acuratețe E-DAC, rezultatele evidențiind mențiuni din bazele naționale și europene de date prin interconectare. Interacțiunea cu cetățeanul este mult mai simplă, mai civilizată și mai eficientă. În această dimineață, polițiștii Secției de Poliție 9 Rurală Șcheia au reușit, utilizând aplicația E-DAC, să identifice în trafic o autoutilitara înmatriculată în alt stat a cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare a trezit suspiciuni de contrafacere. În urma verificării prin aplicația informatică, s-a stabilit trasabilitatea vehiculului, faptul că acesta figurează radiat din circulație și s-au întocmit documentele premergătoare cu privire la suspiciunea de falsificare a numerelor de înmatriculare și poliției RCA. Astfel, la data de 02.04.2024, ora 01:20 în timp ce polițiștii SPR 9 Șcheia efectuau serviciul de patrulare pe DN17 de pe raza comunei Ilișești au observat în trafic o autoutilitară înmatriculată în alt stat a cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare a trezit suspiciuni de contrafacere, motiv pentru care lucrătorii de poliție au efectuat semnal regulamentar de oprire. La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat de 29 ani, din  Pătrăuți, care a înmânat  polițiștilor cartea sa de identitate, permisul de conducere și un certificat de înmatriculare emis de autoritățile dintr-un stat european pentru autoutilitară. Deoarece în urma inspectării vizuale amănunțite a numerelor de înmatriculare a rezultat faptul că acestea nu respectau standardele în vigoare a autorităților străine, s-a procedat la verificarea autoutilitarei în bazele de date cu utilizarea aplicație E-Dac. În urma interogării bazelor de date și a verificărilor efectuate, a rezultat faptul că autoutilitara în cauză era radiată din circulație și exportată din statul străin.

În continuarea verificărilor cu privire la polița RCA ce a fost înmânată de către conducătorul auto, polițiștii au identificat mai multe aspecte neconforme cu standardele internaționale, existând indicii temeinice cu privire la falsificarea acesteia.

Șoferul a fost testat cu etilometrul, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, în urma verificării sale în bazele de date rezultând faptul că acesta are dreptul de a conduce valabil.

În urma tuturor verificărilor efectuate de către polițiști cu utilizarea dispozitivelor mobile și utilizarea aplicației informatice E-Dac s-a constat faptul că autoutilitara oprită pentru control nu avea nici ITP și nici RCA valabile, iar plăcuțele de înmatriculare nu erau conforme cu standardele, stabilindu-se că autoutilitara era radiată din circulație.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava