MOPAN Suceava

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a anunţat vineri că noul spital  a primit avizul ISU de securitate la incendiu. Primarul a declarat că pentru obţinerea documentului a fost nevoie de actualizarea proiectului tehnic care a fost întocmit în anii 90 când reglementările în domeniul ISU erau altele.

„Am mai depăşit un hop cu noul spital şi anume am primit avizul ISU. Avizul ISU era absolut necesar deoarece proiectul tehnic iniţial a fost realizat în anii 90 iar o parte din lucrări s-au desfăşurat până în anul 2000 când altele erau reglementările atât pe partea ISU cât şi pe partea de sănătate publică. Am preluat din mers această clădire şi a trebuit să facem tot ce a fost necesar pentru ca proiectul actualizat să aibă avizul ISU. Chiar dacă pare o chestie relativ minoră, simplă nu este deloc aşa. Este un lucru extrem de complex şi de complicat. În spatele obţinerii acestui aviz ISU sunt tomuri întregi de documente”, a declarat Cătălin Coman.

Gradul de execuţie al noului spital din Fălticeni este de 88% în prezent lucrările fiind blocate din cauza lipsei finanţării. „Nemulțumirea mea este că în acest an nu am primit nici un leu de la guvern pentru finalizarea lucrărilor. Mai avem nevoie de aproximativ 16 milioane de lei. Mai sunt de făcut finisajele interioare şi partea de instalaţii. Se poate lucra şi iarna. Acum că am obţinut avizul ISU am de gând să mă duc din nou la Bucureşti să solicit banii pentru finalizarea spitalului. Poate acest aviz dă greutate mai mare demersului nostru”, a mai spus primarul de Fălticeni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava