• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Deputatul ALDE de Suceava, Alexandru Băișanu, consideră că noul ministru al românilor de pretutindeni, Natalia Elena Intotero, trebuie să organizeze acțiuni ferme pentru susținerea românilor care trăiesc în Ucraina.

Alexandru Băișanu a participat la audierea ministrului Natalia Elena Intotero din Comisia pentru pentru comunitățile de români din afara granițelor țării. „Vin din Bucovina, acolo unde peste 12 comunități etnice trăiesc în bună pace. Și mi-aș dori să se întâmple același lucru și în partea de Nord a Bucovinei. Pentru că știm, istoria, așa cu nedreptățile ei, a făcut ca România să lase în urmă un teritoriu românesc cu o populație românească foarte mare”, a declarat Alexandru Băișanu.

El a informat-o pe Natalia Elena Intotero că scriitorul Vasile Tărâțeanu, care trăiește în Ucraina, a fost persecutat de ultranaționaliștii din această țară pentru pozițiile sale ferme cu privire la susținerea învățământului în limba română. „Vasile Tărâțeanu este membru al Academiei Române, scriitor român care a avut de suferit enorm de mult în ultima perioadă. Acest om care ține steagul sus pentru limba română, după ce a văzut legea pe care ucrainenii au dat-o și prin care etniile din Bucovina nu mai au voie să vorbească decât limba ucraineană, a luat evident cuvântul și a spus că nu poate să renunțe la limba pe care o vorbește. În urma acestor luări de poziții, acest om, dar și Centrul Cultural Eudoxiu Hurmuzachi din Cernăuți au fost atacate și pichetate de ultranaționaliști ucraineni”, a spus deputatul ALDE de Suceava.

În aceste condiții, Alexandru Băișanu i-a propus ministrului Natalia Elena Intotero, ca un prim gest de recunoaștere al acestui minister, să organizeze o vizită oficială în Ucraina, împreună cu o delegație parlamentară, pentru a-i sprijini pe românii din această țară, „care trec prin momente grele din cauza acestor ultranaționaliști”. ”În cadrul acestei vizite ar trebui să avem discuții la cel mai înalt nivel cu toți cei care consideră că pot să nedreptățească populația românească din Ucraina. Și cred că acesta ar fi un gest extraordinar pe care România, Guvernul și Parlamentul României l-ar putea face cu adevărat pentru românii care trăiesc în afara granițelor țării fără voia lor”, a încheiat Băișanu.

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava