Declaraţia politică făcută astăzi de liderul PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, cu privire la situaţia din USL:
„Încă de la început vreau să anunţ că aceasta este o declaraţie de presă a deputatului Băişanu Ştefan Alexandru, iar tot ceea ce voi spune este strict părerea mea. Părerea cetăţeanului Alexandru Băişanu, părerea liberalului Alexandru Băişanu, părerea unui membru al USL. Această declaraţie vine în urma unui lung proces de evaluare, reevaluare, gândire, regândire a tot ce se întâmplă pe eşicherul politic la nivel înalt în România. Vreau să spun că mi-a luat ceva timp până să dau frâu liber gândurilor mele. Şi o fac pentru că sunt indignat. Indignat că la nivel naţional 5 – 6 – 10 oameni, 10 tovarăşi hotărăsc soarta României fără a se gândi prea mult la consecinţele actelor lor. O fac pentru că la Bucureşti se întâmplă lucruri. O fac pentru că la Bucureşti unii se trezesc vorbind peste noapte după ce confundă realitatea cu somnul raţiunii. Le spun bună dimineaţa acestor domni, îi rog să se spele pe ochi şi să coboare în stradă să vorbească cu România. Vor înţelege acolo că USL a fost construit nu pentru ca pentru PSD să câştige alegerile din 2012 după o pauză în care nu au mai câştigat de unii singuri alegeri, după ce Ion Iliescu a ieşit la pensie. USL a fost creat pentru ca românii să vadă România guvernată. Pentru ca românii să vadă o echipă puternică, formată din oameni inteligenţi, din oameni care îşi doresc să-şi sacrifice timpul forţa şi munca în interesul acestei ţărişoare. În realitate, după ce au votat demnitate primesc trădări de cabinet. Stau şi mă întreb cât va mai rezista acest popor votând una albă şi imaculată şi primind o cenuşăreasă.
Concret, a fost creat USL, au fost negociate lucruri pentru ca Româna să poată fi guvernată în mod real. Repet, au fost negociate lucruri pentru că atunci când intră în parteneriat mai multe persoane, darămite mai multe partide avem nevoie de negocieri. Aceste negocieri nu s-au purtat între Ponta, Crin Antonescu, Voiculescu etc. S-au purtat prin oamenii de vârf ai partidului între doctrine, ideologii, între cea de stânga şi cea de dreapta. Finalul trebuia să fie unul corect. Rezultatul trebuia să fie cel votat de români. O alianţă aşa cum funcţionează în Germania între stânga şi dreapta, în care membrii acestei alianţe să se respecte reciproc şi să respecte cuvântul dat şi palma bătută în momentul la început.
Concert, ce am observat că se întâmplă astăzi? Şi vorbeşte nu doar politicianul Alexandru Băişanu, ci şi profesorul universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice de la Universitatea Suceava. Se întâmplă că în afară de poate sute de mii de membri simpli, oneşti şi corecţi din PSD, PNL, PC, la Bucureşti câţiva băieţi, câteva capete luminate, după un an jumătate, plus încă un an – doi de muncă vor să arunce în aer o alianţă de bun simţ şi respect pentru cetăţenii României. Şi mai concret, am văzut un PSD care a aruncat în aer o construcţie moartă din faşă, PP-DD. Un PSD care a preluat majoritatea deputaţilor PP-DD. Şi când PSD, şi vorbesc de câţiva oameni de acolo, au văzut că au majoritatea aritmetică în Senat, în Parlament în general, unii gânditori au hotărât prin vocea domnului Dragnea că PSD formând acel USD poate guverna singur România. Domnule Dragnea, cu tot respectul pe care vi-l port vă anunţăm că aţi dat în gard două mari proiecte care puteau fi realizate în România doar în această ipostază de mare şi maximă majoritate cu care România nu se va mai întâlni foarte mult timp, descentralizarea şi regionalizarea.


Domnul Dragnea care seamănă foarte bine cu Viaceslav Molotov, fostul ministru de externe stalinist. Care a făcut, a împărţit şi a dus lupte politice majore care au schimbat cursul întregii lumi. Cei doi seamănă nu numai ca acţiune, ci şi ca fizic.  Şi îl salut pe domnul Dragnea, sau pe domnul Molotov, nu mai ştiu pe care dintre ei, şi îi spun că molotovul ca exploziv a fost folosit în războaie mondiale, nu în relaţia dintre parteneri.
Observ că unii lideri PSD încep să semene din ce în ce mai mult cu Traian Băsescu. Unii tovarăşi pentru că şi Traian Băsescu tot tovarăş era înainte de ’89, stăteau la rând, la coadă, şi noroc că a venit Revoluţia şi comuniştii serioşi de atunci au lăsat locul comuniştilor de mâna a treia. Pentru că ăştia conduc România în momentul de faţă.
La fel cum PNL a adus la guvernare un PD a lui Traian Băsescu cu doar 6%, la fel cum Traian Băsescu a încercat să scoată PNL de la guvernare, aşa încearcă şi domnul Molotov, şi el este doar o voce a unui grup de interese, să scoată PNL de la guvernare. În opinia mea este o mare greşeală pentru că nu ne respectăm cuvintele date. PNL în această alianţă a fost partidul care a susţiut din răsputeri această uniune. Nu a greşit cu nimic, ba din contră, şi-a călcat tot timpul peste orgolii. A renunţat la negocierile iniţiale, vezi ministrul de externe, pactul de coabitare dintre Victor Ponta şi Traian Băsescu, vezi procurorii care au fost puşi de domnul Ponta şi Traian Băsescu, şi nu de către ministrul justiţiei. Vezi multe alte lucruri. Vezi modul în care PSD construieşte o altă alianţă cu doi parteneri care se zbat să prindă pragul de 2% împreună, renunţând la un partid de 25% care şi-a lăsat urme corecte, pozitive, cu plus, în dezvoltarea României, de peste 135 de ani. Nu cred că PSD trebuie să gândească între PNL, PC şi UNPR. Această majoritate zdrobitoare în Parlamentul României trebuie să asigure forţa Guvernului şi forţa celor trei mari partide, patru, cinci, caa Luca şi Matei, sau câte or mai intra pentru a asigura lucruri cu adevărat importante pentru dezvoltarea României moderne.
Fac un apel la raţionalitatea unora dintre colegii noştri din PSD şi sper că vor înţelege până la urmă cât de importantă este această uniune, USL.
Dacă mă întrebaţi ce am făcut noi liberalii o să transmit foarte simplu. PNL a vrut să-şi schimbe câţiva miniştri din Guvernul negociat deja, pe posturi deja negociate, pe posturi pe care le-am deţinut, pentru a aduce plus valoare guvernării. Am vrut să aducem în Guvernul României pe cel mai performant primar al României, pe Klaus Iohannis. Neamţ riguros care a adus Sibiul în Europa cu mult timp înainte ca România să fi intrat în Uniunea Europeană. Am vrut să mai schimbăm şi alţi miniştri pentru că ne-a dorit ca doctrina şi ideologia liberală, cea în care nu omorâm populaţia  cu taxe, cea în care dăm şanse celor care vor să muncească în România să poată câştiga cu adevărat şi să-i poată sprijini şi pe cei nevoiaşi să se întâmple.
Ce am primit în schimb? Domnul Dragnea spunea că România şi Guvernul nu sunt de negociat. Păi nu negociem domnul Dragnea. Nu avem pentru ce negocia pentru că nici un membru PSD nu poate să influenţeze hotărârile PNL. Arătaţi-mi carnetul de liberal domnule Dragnea şi vă invităm în Biroul Politic Naţional al PNL să ne povestiţi dumneavoastră cum stăm cu Perestroika. Noi nu cerşim. Noi ne-am câştigat acest drept. PNL şi liberalii în general nu sunt chiriaşi în Guvernul acesta. Nu sunt chiriaşi ai României. Sunt oameni responsabili care şi-au asumat o serie de lucruri pe care vrem să le ducem la bun sfârşit. PNL nu va fi partidul care va greşi primul în această relaţie. În opinia mea zic că am înghiţit multe. Nu de la PSD, ci de la câţiva din PSD. Şi este normal să ne oprim aici, să ne spălăm pe ochi şi să revenim la ideea iniţială. România trebuie guvernată. Şi dacă PNL hotărăşte să-şi schimbe miniştrii, PSD nu are sub nici o formă vreun drept să comenteze, sau să se opună lucrurilor acestea, precum nici noi nu am făcut niciodată lucrul acesta când a venit vorba de miniştri PSD. Nu am cerut nimic în plus, ci am cerut doar demnitate şi posibilitatea de a merge mai departe.
În ceea ce priveşte relaţia cu PC-ul, Dumnezeu să mă ierte. E un partid e oameni serioşi, responsabili. Cunosc foarte mulţi membri PC la Suceava. Când spun foarte mulţi spun vreo 10, dar în fine… sunt toţi.
Dacă mă întrebaţi pe mine dacă domnul Daniel Constantin merită denumirea de vicelider am să vă spun că la 2% poţi fi viceprimar la Marginea dacă ai făcut un joc politic acolo şi ţi-ai cumpărat voturile consilierilor din comună. Dacă mă înterbaţi pe mine, cei care au luptat cu adevărat pentru ca Băsescu şi PDL să plece de la guvernare vă spun eu cine sunt: cei de la Antena 3, Antena 1. Şi dacă mă întrebaţi pe mine cine ar merita cu adevărat un post de vicelider vă dau eu câteva nume şi vorbesc foarte serios aici. Mircea Badea, domnul Gâdea, doamna Dana Grecu, domnul Radu Tudor. Ăştia sunt oamenii care cu adevărat ar putea merita pentru că s-au bătut timp de 5 – 7 – 9 ani cu PDL. Îl întreb acum pe domnul Dragnea. Domnul Dragnea de ce în 2011 – 2012 nu ne spuneaţi că puteţi guverna România singuri? De ce aveaţi nevoie atunci de USL? Când ne-aţi minţit pe noi românii, nu doar pe noi liberalii? Atunci sau acum? Nu e corect din mai multe puncte de vedere, care fie vorba între noi le ştie tot românul. Am să vă spun concret că vă aflaţi domnule Dragnea, şi echipa din spatele dumneavoastră într-o mare eroare făcând confuzie între un partid de 25% şi unul de 2%.
Consider că e important să nu negociem lucruri pe care le-am negociat deja. Şi e important să nu inducem opiniei publice ideea că PSD e partidul drept, iar PNL e un partid care vrea mai mult decât poate duce. Nu e aşa.
Mă gândeam că pe noi liberalii istoria ne va condamna la un moment dat pentru că suntem partidul care a adus la guvernare PD-ul cu Traian Băsescu, şi ne pare rău pentru asta, şi acum PSD, şi nu ne dorim să ne pară rău din acest motiv. Prin urmare vă cer domnilor Dragnea, Sârbu să înţelegeţi că România îşi doreşte USL nu pentru unul sau altul din partide, nu pentru interesele meschine ale unuia dintre noi, ci pentru ca România să fie cu adevărat guvernată. Vă aşteptăm deci cu braţele deschise, cu raţionalitate şi înţelepciune să dăm un semnal de respect faţă de alegători, faţă de români, care aşteaptă cu adevărat că această ţară să fie guvernată şi nu îşi mai doreşte să vadă discuţii anoste, egoiste, prin cabinetele întunecate acolo unde 4 – 5-6-10 oameni hotărăsc singuri destinele României.

Băişanu îl compară pe Dragnea cu Viaceslav Molotov. Liderul PNL Suceava crede că Badea, Gâdea sau Radu Tudor ar merita un post de vicelider la USL, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
 • http://SiteWeb... caixa

  Te-ai dat in stamba Baisanu cu discrsul asta patriotic.Despre ce chef de guvernare vorbesti?Ne crezi prosti de-a binelea?Daca am fost odata prosti si v-am votat , nu inseamna ca vom repeta greseala.
  In privinta guvernarii , sunteti un guvern incompetent , corupt si iresponsabil.Si mai terminati-o cu cearta ca ni se falfaie de cati vicepremieri ratati aveti de gand sa puneti.Aduce-ti-l odata pe Johanis sa va puna cu botul pe labe, lasa sa ne conduca nemtii daca voi ratatilor nu stiti a o face!

 • http://SiteWeb... Mihai_Grigore_Vasiliu_Birlic

  Este de-a dreptul stupefiant cum se da in stamba domnul baisanu,nu atat evocarea asemanarii cu Molotov care este un fapt oţios,in fond un loc comun al disputelor intre muieri expirate prin cancelarii rurale,ci intarirea acestei grotesti figuri de stil prin exhibarea celor doua imagini – adica,daca nu ma credeti: iaca !
  Si??
  Are vreo relevanta,domnu' baisanu,ca dvs. semanati fizic cu Benone Sinulescu sau cu Viorel Lis? Suntei mai bun sau mai rau din acest motiv?
  Daca facem un efort de imaginatie,Dragnea ar semana si cu imparatul Franz Iosef,daca i s-a ajusta mustata in Photoshop… Influenteaza asta proiectul de lege sau proiectul de proiect de lege despre regionalizare???
  Coborand nivelul discutiei in acest mod,pana la acest punct,aveti parte – un efect pe care l-ati scontat , desigur – de reactia postacilor cretinoizi de mai jos,de sfaturile muierilor isterice din corul lui flutur… Poate ca asta va aranjeaza mai bine,e mai pe masura dvs.

  • http://SiteWeb... boticelli

   Da are dreptate infantilul Birlic , tu Baisanu de cand nu te-ai uitat in oglinda?Nu ai igura de om inteligent asa cum crezi tu si de ce tocmai acum ai vazut ca Dragnea seamana cu Molotov , cand ai facut alianta cu el avea o alta figura?Semana cu Barak Obama , cu Bin Laden sau cu George Clooney?
   Vad ca te-ai sclerozat mental , dle , eu zic sa va carati de la guvernare ca sunt destui bombalai acolo care ne aduc la sapa de lemn.Sau mai bine te-ai alatura gastii lui Voiculescu la antene, sa latri acolo cat te tin plamanii!

   • http://SiteWeb... valeleu

    DISCURSUL TAU BAISANU E COERENT PANA INTERVIN IN DISCUTIE BINEFACERILE MARILOR GANDITORI GADEA , TUDOR , BADEA.
    AI TI-AI DEZVALUIT IQ-UL = CU AL LOR.
    LEHAMITE MI-ESTE!

 • http://SiteWeb... vasilica stan-Suceava

  Mai , Baisane sa-ti fie invatatura de minte si tie si sefilor tai.Desteptati-va odata ca ati ajuns de rasul tuturor.Debarasati-va de toate jivinele PSD-iste , lasati orgoliile si fala , aliativa cu PMP, PDL,AC faceti o dreapta puternica si veti castiga.
  Formula magica pentru Romania este Johannis-presedinte , Basescu -prim ministru.Numai asa ajungem si noi in Schengen , justitia este lasata sa-si faca treaba, eradicam coruptia si o ducem si noi romanii mai bine.Daca mergem in continuare cu plagiatori si incapabili , trebuie sa emigram cu totii sau devenim slugi pe plantatia strainilor.

  • http://SiteWeb... ARCADIE

   @stan
   Subscriu , cred intr-adevar ca asta ar fi tandemul care ne-ar salva si ne-ar scoate din rahatul in care ne-au bagat dementii astia de la guvernare.
   Baisanu -delireaza ca de obicei , noroc ca nu-l baga nimeni in seama.
   Pe cine intereseaza fotografiile postate , trebuia sa te pui tu langa Dragnea si sa scrii dedesubt:JOS CU EI!

 • http://SiteWeb... dudu tracoristu

  A dat necazu peste tine , dihanie fara obraz!Ti se clatina fotoliul si ai intrat in criza de isterie?
  Baisane , cat credeai ca niste rechini fara bun-simt va vor tolera pe langa ei?Nu mai indruga prostii , nu ati avut niciodata intentia de a guverna cu simt de raspundere tara asta , cu atat mai mult acum , cand incepeti sa va sfasiati intre voi.Daca va iubeati tara de ce voi , PNL ati pus la transporturi un puscariabil -dovedit !De ce la Finante ati pus unul care si-a dovedit deja impotenta la sanatate?Ar mai fi multe de spus , dar mi-e sila de tine si de ai tai!
  Iar ideile tale de om prost cu creierul clatit de frectia voiculesciana de a le ridica ode limbricilor de la Antena 3 sa nu lemai afirmi niciodata ca-ti dai foc singur la valiza!
  Te mai astept cu aparitii cand se va da coliva la moartea acestei aliante de kakat!

  • http://SiteWeb... simfora

   Cand a venit Dragnea cu Pinochio la Sv si va tineati toti de mana pe scena , cu cine semana Dragnea?Cu Brad Pitt nu?
   Esti o lepra Baisane , jos cu voi!

 • http://SiteWeb... alin-GH

  Ha , ha , de cand asteptam clipa asta!Voi astia din PNL meritati sa fiti pusi la zid mai ales de PC , pt.ca asa cum recunosti si tu prin camp.antenelor ati reusit sa acaparati guvernarea.Voi ca si politicieni sunteti execrabili.
  Tu Baisane ti-ai permis sa tai si sa spanzuri la Suceava , toate posturile le-ai dat PNl-istilor , iar restul cu spagi.
  HAI sa-ti zic ce face spintecatorul Ursaciuc la GH:ca pe mosia lui tacsu da posturile pe baza de rudenii carnet de membru PNL.Astfel:sotia sa -Directoarea liceului , cumnatul-SEF.dir.IMPOZITE SI tAXE , cumnata-sefa la Directia economica din primarie , alt cumnat-administrator la Sala sportului .S-au eliberat 3 posturi de administrator la scoala 3 si liceu.Nu s-a organizat vreun concurs , s-au ocupat pur si simplu :La liceu-sotul secretarea , la sc.3-sotul contabilei.
  Exemplele pot continua.Aici nu se tine cont de conflict de interese , de legi .
  Vreau sa ajung momentul cand veti ramane fara putere sa va vad atunci , mafiotilor si coruptilor din PNL!
  Asa sa va ajute Dzeu , dupa cum va faceti dreptate singuri!

  Un sfat:Ca sa-ti treaca supararile , ia-o pe proaspata PNL Miron si plange-i in poale!

 • http://SiteWeb... duca

  Nimeni nu-i mai ține partea din toți cei pe care i-a pus în funcții grele.Toți se vor descotorosi și stau gata să sară cu totul în barca p.s.d.

 • http://SiteWeb... zisca z.

  Ehe , Baisane , a sosit momentul JUDECATII DE APOI.Si simti mnetale ca trebuie sa te spovedesti…..
  Ai mari pacate si tu si ceilalti din PNL , ati fost tradatori si a venit momentul sa fiti tradati la randul vostru.
  ,,Fac un apel la raţionalitatea unora dintre colegii noştri din PSD şi sper că vor înţelege până la urmă cât de importantă este această uniune, USL."-arata cat esti de disperat si asta meriti .De ce e asa importanta aceasta uniune de fatada , dle?Nu aveti nici o logica politica , niciun interes pt.Romania , sunteti intr-o permanenta competitie in interiorul aliantei care a facut ca Romania sa regreseze fata de 2012 , aveti in ambele tabere ministri corupti , urmariti penal , executati ordinele pline de venin Varanului , remeniati toata ziua si aduceti ministri la fel de prosti si penali ca predecesorii , de ce sunteti importanti si pt.cine?
  In niciun caz nu sunteti o binefacere pt.Romania , va urmariti interesele obscure si avand in vedere calitatea oamenilor din partidele aliantei , sunteti toti pe aceeasi lungime de unda.In rest , Dumnezeu cu mila!Dar voi , PNL-ul nu meritati mila nimanui , trebuie sa platiti pt.inconstienta voastra!

  Află mai multe pe Suceava News Online: http://svnews.ro/baisanu-il-compara-pe-dragnea-cu-viaceslav-molotov-liderul-pnl-suceava-crede-ca-badea-gadea-sau-radu-tudor-ar-merita-un-post-de-vicelider-la-usl/32111/#ixzz2tPvdyR6f

 • http://SiteWeb... sms sv

  Nu mai balacari pe nimeni , ti-au tras-o tie si partidului tau mafiotii astia din PSD.Dar cand te-ai aliat cu ei si faceati toti hora prostiei in centrul SV nu ai vazut ca Dragnea seamana cu Molotov?Tare fericit mai erai , vai de mama ta , iar acum cand va arata k…l iti arati caninii!
  AI CE MERITI SI TU SI ANTONESCU!Pacat de JOHANNIS ca face parte din PNL , el va tine-n spate pe toti , in rest toti sunteti varza.

 • http://SiteWeb... Eusebiu

  Baisane , asta e reversul medaliei pe care-l meriti din plin.Ai fost o jigodie fara scrupule care ai tradat dreapta politica pentru a te alia cu opozitia ca sa ajungeti la MECCA.Era de asteptat sa primiti o palma zdravana de la Dzeu in primul rand(care a ascultat doleantele predecesorilor liberali , Bratenilor s.a)si apoi de la niste lichele PSD-ISTE.
  Asta este USL:O adunatura de virmi , de nulitati care nu au fost interesati de Romania s romani ci doar de a ajunge la putere si de a face dezastru in tara).Si acum meditezi tu , iti rozi ghearele si-ti plangi in pumnni , coruptule , dar cand zbierai in campanie :VA DAU SI LOGANURI NUMAI VOTATI-NE , NOI ALIANTA CEA MAI BUNA …tare indarjit mai erai!
  Il felicit pe gunoaia Dragnea pt ce va pregateste , o meritati din plin!

  • http://SiteWeb... lexus

   Am un singur motiv sa te apreciez , acela ca o singura data ai spus si tu adevarul:Dacă mă înterbaţi pe mine, cei care au luptat cu adevărat pentru ca Băsescu şi PDL să plece de la guvernare vă spun eu cine sunt: cei de la Antena 3, Antena 1. Şi dacă mă întrebaţi pe mine cine ar merita cu adevărat un post de vicelider vă dau eu câteva nume şi vorbesc foarte serios aici. Mircea Badea, domnul Gâdea, doamna Dana Grecu, domnul Radu Tudor.

   Da , alegerile din 2012 le-ati castigat datorita dementilor de mai sus care biciuti la cur de Voiculescu au spalat creierele romanilor.De asta ati castigat , nu pt.ca ati fi capabili.Sunteti cel mai incapabil si corupt guvern de dupa revolutie.Iar in ceea ce priveste lehaiala ieftina din alianta voastra , meritati sa va dam foc la toti uniti sau nu , prea multi prosti la un loc se iau la bataie la un moment dat.Mi-e scarba de prostia voastra USL-ISTI DE TINICHEA!

Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava