MOPAN Suceava

Deputatul și liderul ALDE Suceava, Alexandru Băișanu, a anunțat că va susține construcția a două cămine studențești noi în municipiul reședință de județ. Alexandru Băișanu a spus că la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava se înregistrează cea mai mare rată de cereri de la nivel național pentru locurile de cazare din căminele studențești. Astfel, el a spus că la Suceava sunt 2,29 cereri la numărul de locuri de cazare pentru studenți.
Președintele ALDE Suceava a declarat că pentru acest an, Compania Națională de Investiții  va asigura finanțarea necesară pentru construcția a 30 de cămine studențești, la nivel național, dintre el considerând că două dintre acestea ar trebui să fie pentru Universitatea „Ștefan cel Mare”.
Făcând comparație cu alte instituții de învățământ superior din țară, Alexandru Băișanu a spus că că în Suceava se înregistrează cea mai mare rată de cereri de locuri în căminele studențești, de 2,29, în timp ce această rată este de 1,82 la Universitatea Al. I. Cuza din Iași, de 1,17 la Universitatea Politehnică din București  sau de 1,12 la Universitatea de Medicină și Farmacie din București. „În Suceava avem cel mai mare raport de cerere și cred că este nevoie ca să fie construite cel puțin două cămine noi pentru că suntem la dublul cererii față de alte universități”, a spus Băișanu. El a amintit și faptul că Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava are și teren în proprietate pe care ar putea fi construite cele două cămine, respectiv campusul universitar 2 din comuna Moara. Deputatul ALDE a mai spus că de la CNI se vor asigura în mod sigur fonduri pentru construcția unui cămin studențesc la Suceava, din cele 30, însă în mod sigur mai este nevoie de încă unul, având în vedere că dacă acesta ar fi construit în altă zonă există riscul să nu fie ocupat în totalitate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava