MOPAN Suceava

Co-preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a anunţat joi, în mod oficial că intenţionează să candideze pentru funcţie de primar al Sucevei. „Voi candida la primăria Suceava”, a spus Băianu, care a subliniat că acest anunţ este unul „ferm, apăsat, raţional şi fără echivoc”. Băişanu a precizat că principalul său contracandidat este deputatul Ioan Bălan departajarea urmând să o facă sondajul de opinie care va fi realizat în toamna acestui an aşa cum a stabilit PNL la nivel naţional pentru toate organizaţiile din ţară. Deputatul liberal a ţinut să sublinieze în mod special acest aspect şi anume că viitorul candidat va fi desemnat în urma unui studiu de piaţă şi nicidecum la sediul PNL de la Bucureşti din Aleea Modrogan sau prin alte părţi. Până atunci el l-a invitat atât pe Ioan Bălan cât şi pe candidaţii de la alte partide la o dezbatere publică pe temele importante ale Sucevei.

El a precizat că cei care nu vin la o astfel de dezbatere sunt laşi şi travestiţi politici. Băişanu s-a arătat extrem de optimist declarând că din datele pe care le are în prezent „nu există să pierd această competiţie în interiorul partidului”. Este de remarcat faptul că referirile lui Alexandru Băişanu la colegul său de partid Ioan Bălan au avut o anumită doză de maliţiozitate putând fi catalogate ca atacuri. „La acest moment am înţeles că din partea PNL şi-a lansat candidatura şi domnul deputat Ioan Bălan. Perfect, excepţional. Urmează o perioadă în care voi intra în precampanie electorală în interiorul partidului unde voi concura în dauna domnului deputat Ioan Bălan. Nu îmi doresc sub nici o formă să discut despre domnul Bălan. Aş deveni prea mic dacă m-aş ocupa cu astfel de lucruri. Îmi doresc în schimb o luptă de idei, de proiecte care să fie benefică pentru suceveni”, a declarat Băişanu. Co-preşedintele PNL Suceava a arătat că el şi Bălan vin „din două lumi diferite, din două lumi paralele, din două universuri care nu s-au atins niciodată” şi că îl respectă ca şi coleg de partid. Deputatul liberal a avut săgeţi şi împotriva primarului Ion Lungu despre care a spus că a adus Suceava la stadiu de ruină. „Suceava era mândria Moldovei. A  rămas o ruină, o umbră a numelui. Azi datorită fie indolenţei, fie incompetenţei, fie neruşinării trăim într-un oraş trist în care nu se mai întâmplă nimic.  Şi vă spun de ce: simplu pentru că în campaniile electorale cu 5.000 de sarmale, cu câteva plase cu alimente, cu câţiva bănuţi, câteva sute de pixuri şi o mulţime de promisiuni poţi fi ales”, a spus copreşedintele PNL Suceava. Băişanu este convins că vor fi mulţi doritori de a candida la primăria municipiului Suceava însă în opinia sa mai este o problemă „să trecem cu toţii testul DNA şi sunt convins că acest este nu va fi uşor pentru nimeni”. El a mai spus că nu îi place să se facă de râs arătând că „la mine frica vizavis de ruşinea socială e mai mare decât frica de moarte pentru că aşa am fost educat”.

Bălan despre anunţul lui Băişanu: „Eventualele dezbateri prefer să le avem în interiorul partidului”

Întrebat cum comentează săgeţile lansate de Alexandru Băişanu în direcţia sa Ioan Bălan a declarat: „Aşa cum v-am obişnuit nu comentez în nici un fel astfel de declaraţii. Eventualele dezbateri prefer să le avem în interiorul partidului”. De menţionat că ieşirile publice ale membrilor PNL sunt atent monitorizate la nivel central. O decizie a PNL semnată de cei doi copreşedinţi, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga spune fără echivoc că membrii PNL care vor ataca public colegii de partid sau persoanele care doresc să se înscrie în PNL vor fi sancţionaţi cu excluderea din PNL.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava