Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, propune că pensionarii, elevii şi studenţii să beneficieze de gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Alexandru Băişanu, care candidează din partea ALDE pentru Primăria Suceav, a precizat că cele mai recente studii sociologice urbane au arătat faptul că transportul public local este una dintre cele mai sensibile teme ale unei comunități.

„Suceava nu face excepție, motiv pentru care tema TPL a fost și rămâne una care presupune o rezolvare imediată. Este greu de înțeles de ce în ultimii ani această societate și-a degradat în mod constant patrimoniul și a fost victima unui model de management care nu are nimic în comun cu standardele actuale, fără ca cei direct răspunzători să reacționeze, la modul real, pentru salvarea acestei societăți care aparține orașului. Paradoxal sau nu, asistăm cu stupoare la un scenariu similar cu cel aplicat în cazul Termica, dar, se pare că de aceasta dată, se urmărește privatizarea TPL la un preț ridicol de mic”, a spus Alexandru Băişanu. El a precizat că ALDE Suceava se opune în mod categoric oricărei încercări de vânzare a TPL către un așa-zis investitor strategic și solicită cu fermitate păstrarea societății noastre de transport public local în patrimoniul orașului.

Mai mult, Alexandru Băişanu a spus că din punctul său de vedere TPL trebuie să se racordeze la standarde sociale corecte, așa încât transportul pentru pensionari, elevi și studenți să fie gratuit. „Este firesc ca o mică parte din taxele și impozitele pe care Primăria le strânge de la fiecare cetățean să se întoarcă sub forma acestei gratuități, către cei care solicită de mai mulți ani un asemenea ajutor”, a declarat candiatul ALDE pentru primăria Suceava. Alexandru Băişanu a explicat că modelul pe care îl propune este unul cu evidente beneficii pentru toți cei cu venituri sub medie sau fără venituri, iar implementarea lui nu presupune o presiune suplimentară și consistentă pe bugetul local. „Trebuie să fie foarte bine înțeles faptul că echilibrul dintre venituri și cheltuieli în cazul unui buget local al unui oraș de talia Sucevei nu poate omite componenta socială și necesitatea unei abordări corecte și echitabile față de toți cei pentru care fiecare leu contează”, a precizat Băişanu. El consideră că pensionarii au dreptul la transport gratuit deoarece Suceava este și orașul lor, şi au muncit o viață întreagă și pentru acest oraș, iar cei mai tineri, elevii și studenții, trebuie să meargă la școală. „Iar dacă-i putem ajuta, fără a face discriminări, pe toți aceștia, trebuie să o facem și să înțelegem că acest oraș nu este și nu va fi niciodată societatea comercială a cuiva anume ci este casa noastră, familia noastră, este locul în care trebuie să avem grijă unii de alții”, a conchis Alexandru Băişanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava