Concert pascal
MOPAN Suceava

La finele săptămânii trecute la Turda s-a încheiat primul turneu din 2021 contând pentru seria A a Diviziei A de handbal masculin. Formația CSU II Suceava a disputant trei partide, cu CSM II Bacău , CSU Galați și CSU Pitești, gruparea din Târgoviște neprezentându-se la competiție din cauza problemelor financiare. Foarte tânăra echipă pregătită de Ioan Tcaciuc, cel mai în vârstă jucător fiind Sora care a împlinit 23 de ani, a realizat un bilanț pozitiv de două victorii și o înfrângere.

În primul meci CSU II Suceava a întâlnit gruparea CSM II Bacău. La capătul unui joc care s-a bazat doar pe atac sucevenii s-au impus cu 37-32 (15-14). Cu această ocazie în eșalonul secund al handbalului masculin românesc au debutat foarte tinerii Cătălin Zarițchi, Emilian Huțuleac, Adrian Hreceniuc și Daniel Stanciuc, acesta din urmă primind și botezul Ligii Zimbrilor în toamna anului trecut. Cei patru au doar 16 ani și sunt internaționali de cadeți ai României, fiind formați la centrul de copii și juniori al formației sucevene de către antrenorul Vasile Boca. Ca urmare a progresului înregistrat, cei patru au semnat la începutul lunii ianuarie contracte de profesioniști cu gruparea suceveană, conducerea clubului arătând astfel că are încredere în potențialul lor. În partida cu băcăuanii Stanciuc a marcat 10 goluri, Zarițchi 6 , urmat de Bogdan Cozorici (5 goluri), George Mihalcea (4), Cristian Bejinariu (4), Robert Alupoaiei (4), Andrei Sora (3) și Albert Vizitiu (1).

CSU II Suceava a înregistrat prima înfrângere din actuala ediție a Diviziei A de handbal masculin în fața grupării CSU Galați. Dunărenii s-au impus cu 31-27 după un meci în care sucevenii au ratat foarte mult, iar portarul formației gălățene a fost de netrecut.

Golurile formației sucevene au fost marcate de Cătălin Zarițchi (8), Bogdan Cozorici (8), Daniel Stanciuc (7), Robert Alupoaiei (2) și Albert Vizitiu (2).

În ultimul ei meci de la turneul de la Turda, meci contând pentru etapa a VI-a, CSU II Suceava a avut ca adversară singura echipă neînvinsă din seria A a Diviziei A, CSU Pitești. Partida a fost extreme de echilibrată și aprig disputată și s-a încheiat cu Victoria suceveneilor cu 27-26. Tinerii jucători suceveni au înfruntat o grupare deosebit de experimentată la care evoluează printre alții portarul Dragomir și jucătorii Stan și Răzvan Răpciugă, handbaliști cu vechi state de plată în primul eșalon valoric.

”A fost un turneu bun în care tinerii noștri au dat măsura talentului lor. Stilul nostru de joc pe contraatac a fost surprinzător și și-a dovedit eficiența. În jocul cu gălățenii am pierdut din cauza un ratări exasperante din situație de unu la unu cu portarul advers.
Mai sunt două turneuu și vrem să fim în top și la finalul acestora. Vrem să construim la echipa noastră, să promovăm tinerii și să facem jocuri bune” a declarat antrenorul echipei CSU II Suceava, Ioan Tcaciuc.

Clasament seria A
1. CSU II Suceava 6 5 0 1 201-158 15
2. CSU Pitești 6 5 0 1 146-108 15
3. CSU Galați 6 3 0 3 95-118 9
4. CSM Ploiești 5 2 0 3 136-135 6
5. CSM II Bacău 6 2 0 4 169-170 6
6. Poli Iași 5 2 0 3 163-171 6
7. CNE Sighișoara 5 1 0 4 144-194 3
8. CSU Târgoviște 3 0 0 3 0-30 0

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava