Concert pascal
MOPAN Suceava

Candidatul PSD pentru Primăria Suceava, Tiberius Brădăţan, a declarat că este de acord ca municipalitatea să preia Casa de Cultură de la sindicate, oferindu-le acestora alte spaţii din oraş. Tiberius Brădăţan a arătat că o astfel de propunere de schimburi de spaţii a fost făcută chiar de sindicatele care deţin în momentul de faţă Casa de Cultură din Suceava. Astfel, liderul CNS Cartel Alfa Suceava, Traian Pădureţ, anunţa recent că la nivel naţional s-a luat în discuţie predarea către primării ale Caselor de Cultură care nu mai pot fi întreţinute, în schimbul altor spaţii.
„Sunt perfect de acord să procedăm la identificarea unor sedii pentru sindicatele care au această clădire în proprietate, pentru că este necesar ca Suceava să aibă o Casă de Cultură modernă. Şi dacă cetățenii îmi vor da girul pentru a fi primarul Sucevei sunt dispus să mă implic inclusiv în modernizarea acesteia. Susţin orice soluţie de preluare a Casei Culturii de către municipalitate, pentru că acest lucru va aduce o energie în dezvoltarea fenomenului cultural”, a arătat Tiberius Brădăţan.
El a arătat ca evenimente precum teatru de revistă, spectacole muzicale de diverse genuri, teatre pentru copii și adulți sau proiecţii cinematografice de week-end au reușit să asigure sustenabilitatea Casei de Cultură până în anii 1992-1993.
Casa de Cultură din Suceava a fost proiectată de arhitectul Nicolae Porumbescu și a fost inaugurată în anul 1969, clădirea având o fațadă laterală decorată cu lucrarea monumentală „Cântarea Țării de Sus”, aparținând artiștilor plastici Constantin Crăciun, Constantin Berdilă, Paul Gherasim și Mihai Horea. Ca spații, Casa de Cultură are o sală de spectacole cu 732 locuri, o sală de conferințe, cu 180 locuri, trei săli pentru expoziții, o sală audio cu alte 260 locuri, două foaiere de recepție, o sală de orchestră şi una de balet, cabine pentru actori, o sală pentru discotecă, diverse săli gândite pentru cercuri și cursuri tehnico-aplicative, o bibliotecă cu sală de lectură şi cabine de proiecție.
Tiberius Brădăţan a subliniat faptul că în momentul de faţă, o sală cu 732 locuri, greu de încălzit și administrat, cu mobilierul învechit și stricat, nu mai este de actualitate pentru evenimentele destinației inițiale. Brădăţan a mai arătat că şi foiaerul principal și sala pentru discotecă sunt ocupate de un restaurant, iar unele spații din clădire sunt închiriate pentru sedii de firme.
Candidatul PSD pentru Primăria Suceava a explicat că prin preluarea acestei clădiri de către municipalitatea suceveană ar putea fi asigurate sedii pentru mai multe insituţii de cultură din Suceava, cum ar fi Casa de cultură a studenţilor, Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, singura instituție de spectacol cu istoric și funcțională din oraș. Mai mult, Tiberius Brădăţan consideră că şi Teatru Matei Vişniec ar putea avea sediul în această clădire, cu cu condiția ca acest teatru să fie real constituit și să funcționeze pentru diverse categorii de gusturi culturale, cu spectacole de teatru pentru copii și tineret, şi teatru pentru adulți. Nu în ultimul rând, candidatul PSD pentru Primăria Suceava a precizat că actuala clădire a Casei de Cultură Suceava ar putea fi transformată într-un centru expozițional și de evenimente. El consideră că sălile Casei de Cultură pot fi închiriate pentru diverse evenimente, târguri, expoziții sau manifestări publice de amploare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava