MOPAN Suceava

Bursa de Valori București (BVB) și Junior Achievement România au re-lansat manualul școlar “Bursa și Investițiile”. Astfel, aproximativ 5.000 de elevi de liceu din România vor învăța la școală despre piața de capital, mecanismele bursei și diferite tipuri de investiții.

“Suntem mândri să lansăm versiunea complet re-scrisă a manualului Bursa și Investițiile. Împreună cu Junior Achievement România sprijinim eforturile organizației de a aduce educația financiară mai aproape de elevi. Îmbunătățirea nivelului de cultură financiară în România este una dintre prioritățile și obiectivele pe termen lung ale Bursei de Valori București și suntem încântați să continuăm ofensiva educațională, inclusiv în liceele din România”, a spus Lucian Anghel, Președinte la Bursa de Valori București.

Până în prezent, peste 3.700 de elevi din mai mult de 77 de licee din 47 de localități au ales să aibă la clasă, fie ca disciplină opțională, fie la orele de dirigenție și consiliere sau extracurricular o oră de studiu a manualului Bursa și Investițiile. Manualul este împărțit în șase capitole, care parcurg teme precum rolul bursei în economie, ce înseamnă o investiție și care sunt primii pași, cum se realizează finanțarea prin piața de capital și cum se poate crea un portofoliu de investitor. În plus, elevii au la dispoziție un glosar de termeni și o serie de teste pentru a-și verifica nivelul de cunoștințe.

“Astăzi facem un nou pas în misiunea noastră de a aduce bursa mai aproape de oameni. Odată cu lansarea manualului Bursa și Investițiile, ne dorim ca tinerii de liceu sa devină cunoscători ai fenomenului bursier. Împreună cu partenerii noștri punem umărul la crearea unei noi generații de investitori”, a declarat Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori București.“Colaborarea Junior Achievement cu Bursa de Valori București este veche. JA consideră piața de capital o componentă importantă a mecanismelor economice transparente și de aici necesitatea educării acestui mod de investiție și capitalizare. Mai mult, două companii conduse de alumni JA România au fost deja listate în ultimul an pe AeRO (Bittnet Systems și Ascendia). Un manual bun este un ajutor mare pentru profesorii interesați să predea educație financiară și de investiții. Succesul programului va veni și din sprijinul comunității de profesioniști, de brokeri, care să participe la lecțiile de la clasă ca voluntari și să ofere elevilor experiențe reale în aceste programe learning by doing”, a spus Ștefania Popp, Director Executiv la Junior Achievement România.

Lansarea manualului școlar “Bursa și Investițiile” se integrează în strategia Bursei de Valori București, alături de celelalte proiecte derulate sub umbrela “Fluent în Finanțe”. De asemenea, elevii de liceu au ocazia să participe la deschiderea oficială a ședintei de tranzacționare în cadrul seriei de evenimente „Ziua porților deschise la Bursa de Valori București”. Până în prezent, în cadrul acestui program, peste 2.500 de elevi au vizitat sediul BVB și au participat la o sesiune introductivă despre piața de capital. Liceele care doresc să se înscrie în program vor benefica de manuale gratuite și de prezentări oferite de specialiști din piață, în timp ce profesorul responsabil de clasă va beneficia de un curs formator oferit de către Junior Achievement România. Detalii cu privire la înscrierea in program sunt disponibile la comunicare@bvb.ro și office@jaromania.org.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
PNL - Gheorghe Flutur
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava