Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PNL de Suceava Constantin Daniel Cadariu a declarat, astăzi, salutat apariția ordinului prin care Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” va deveni Spital Clinic Județean, el precizând că aceasta reprezintă încununarea tuturor eforturilor depuse în acest sens de către președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, și administrația liberală. „Astfel, lungul drum al transformării Spitalului Județean în spital clinic început de Gheorghe Flutur și administrația liberală acum 13 ani se apropie de final. Și putem afirma fără a greși că Spitalul Clinic de Urgență Suceava s-a transformat astfel într-un spital regional. Trebuie evidențiat faptul că încă din primul mandat de președinte al Consiliului Județean Suceava, una dintre prioritățile lui Gheorghe Flutur a fost modernizarea Spitalului „Sf. Ioan cel Nou”, în care s-au investit peste 100 de milioane de euro”, a spus Cadariu. El a adăugat că tot prin implicarea Consiliului Județean Suceava și a șefului acestei instituții, în curtea Spitalului Vechi a fost construit un bloc ANL pentru cadrele sanitare, tocmai pentru ca medicii să aibă încă o motivație să vină să profeseze la viitorul Spital Clinic.

„Toate aceste investiții au schimbat radical modul în care arată Spitalul Județean Suceava și în același timp au convins foarte mulți medici bine pregătiți pe diverse specialități să vină și să profeseze în spital. Și la toate toate aceste investiții se vor mai adăuga încă 100 de milioane de euro pentru construcția unui Spital de Copii. Încă făceam parte din Guvernul României atunci când Spitalului Județean Suceava i s-au alocat alte 100 de milioane de euro pentru construirea spitalului de copii”, a afirmat senatorul liberal sucevean. De asemenea, el a mai spus că la Spitalul Județean Suceava au început deja lucrările la noul pavilion al spitalului de oncologie, finanțarea fiind asigurată de administrația județeană. El a arătat că noul spitalul de oncologie va avea aproape 100 de paturi, inclusiv pentru aparținători, un ambulatoriu și un compartiment pentru îngrijiri paliative, investiția ridicându-se la 10 milioane de euro.

„În afara acestei munci intense pe componenta de modernizare și dotări și atragerea de medici specialiști, președintele Gheorghe Flutur și echipa liberală au pregătit și au făcut toate demersurile pentru a obține aprobările necesare pentru transformarea Spitalului Județean în Spital Clinic, atât din partea Ministerului Educației, și iată, în final, deși cu o întârziere, și din partea Ministerului Sănătății. Iar acest lucru s-a întâmplat în urma intenselor demersuri făcute de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. În același timp mai trebuie reamintit că de mai mulți ani, între Consiliul Județean și Universitatea „Ștefan cel Mare” există o colaborare foarte bună pentru înființarea și funcționarea Facultății de Medicină de la Suceava. În acest sens, tot CJ Suceava a alocat o suprafață de teren în incinta Spitalului Județean de care Universitatea Suceava are nevoie pentru a construi sediul noii Facultăți de Medicină”, a afirmat Cadariu. Senatorul PNL de Suceava a mai spus că toate aceste aspecte amintite demonstrează clar că transformarea Spitalului Județean în Spital Clinic Județean a fost posibilă printr-o muncă intensă și cu investiții majore din partea administrației liberale și a șefului administrației județene, Gheorghe Flutur, precum și printr-o colaborare foarte bună cu a CJ Suceava cu Universitatea ”Ștefan cel Mare”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava