Concert pascal
MOPAN Suceava

CS Universitatea Suceava a făcut un meci excelent în manșa secundă a optimilor Challenge Cup pe terenul ciprioților de la SPE Strovolos și s-a calificat în sferturi. Dacă în tur elevii antrenorului Răzvan Bernicu s-au impus greu într-un final dramatic cu 35-34, de această dată ei câștigat mult mai clar cu 32-25.
Handbaliștii suceveni au arătat din chiar primul minut că-și doresc revanșa conducând încă din start cu 4-1, 6-3 și chiar 9-4. Gazdele au revenit în meci și la pauză scorul a fost 12-10 în favoarea celor de la CSU Suceava.
În partea secundă a disputei dintre SPE Strovolos și CSU Suceava cei care au fost la conducerea jocului au fost oaspeții. Cu o apărare foarte fermă și cu portarul Șelaru în zi de grație, sucevenii nu au lăsat nicio clipă inițiativa adversarilor și au avut tot timpul trei, patru goluri avans pe tabela de marcaj. Pe final de joc ciprioții au abandonat lupta văzând că nu au nicio șansă în fața determinării handbaliștilor suceveni și au cedat cu 25-32.
Acest rezultat califică gruparea suceveană în sferturile de finală ale Challenge Cup și demonstrează faptul că CSU este o adevărată echipă care știe să se mobilizeze la nevoie și care știe să joace și în deplasare.

”Băieții noștri au evoluat exemplar și s-au dăruit pentru victorie. Am pregătit meciul mult mai bine decât cel din tur, jucătorii noștri au respectat tactica de joc și am câștigat. Am avut o apărare mult mai exactă, portarul Șelaru a apărat foarte bine și ca dovadă am primit doar 25 de goluri față de cele 34 din partida de la Suceava.

Nu pot să analizez acum echipele care s-au calificat în sferturi, dar sper să avem puțină șansă la tragerea la sorți” a declarat directorul tehnic al echipei CSU Suceava, Petru Ghervan.

Meciul dintre SPE Strovolos și CSU Suceava a fost urmărit de 1.500 de spectator dintre care 200 de români.
Toți jucătorii și staff-ul tehnic al grupării CSU Suceava merită toate felicitările și să sperăm că gruparea suceveană nu se va opri în sferturile de finală ale Challenge Cup.

SPE Strovolos:
Portari: Economou, Tartios
Marcatori: Demosthenous 6 goluri, Papakyprianou 5, Pesic M. 5, Pesic R. 4, Christodolou 2, Zografos 2, Antoniou 1, Tseriotis 1
Aruncări de la 7m: 4/3
Eliminări: Demosthenous, Antoniou
Antrenor: Kostas Kokkinos

CSU Suceava:
Portari: Şelaru, Stănescu
Marcatori: Chiruţ 7 goluri, Mitrea 7, Acatrinei 5, Gavriloaia 4, Starikov 3, Bursuc 2, Cîntec 2, Dumitraş 1. Ţigănaşu 1
Aruncări de la 7m: 2/2
Eliminări: Acatrinei, Roşu, Şoldănescu (2)
Antrenor: Răzvan Bernicu

CS Universitatea Suceava poate întâlni în faza sferurilor de finală ale Challenge Cup una din următoarele formații: HK Drammen și IL Runar, ambele din Norvegia, Initia Hasselt din Belgia, Handball Esch din Luxemburg. Încă trei adversari posibili mai are gruparea suceveană, SKA Minsk, Ankara Spor, care au câștigat lejer manșele tur cu Pallamano Pressano și respectiv AC Doukas și una din formațiile Klaipeda “Dragunas” (Lituania)și Radnicki Kragujevac. Partidele retur ale acestor trei partied nu s-au disputat încă. În tur în dubla întâlnire dintre Klaipeda “Dragunas” (Lituania)- Radnicki Kragujevac scorul a fost 30-28, ambele jocuri având loc în Lituania.

Programul manșei secunde a optimilor:
HC Izvidac (Bosnia) – HK Drammen (Norvegia) 22-34 (20-41, în tur)
AC PAOK (Grecia) – IL Runar (Norvegia) 31-32 (26-36)
SPE Strovolos (Cipru) – CSU Suceava (România) 25-32 (34-35)
Spartak Vojput (Serbia) – Handball Esch (Luxemburg) 27-20 (26-34)
KS Azoty-Pulawy (Polonia) – Initia Hasselt (Belgia) 29-29 (21-21)
AC Doukas (Grecia) – Ankara Spor (Turcia) (23-29)
Pallamano Pressano (Italia) – SKA Minsk (Belarus) (25-39)
Klaipeda “Dragunas” (Lituania)- Radnicki Kragujevac (Serbia) 30-28 în tur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava